ClubRacer.be

Team JAJO DutchSail schittert met zilver in Youth Foiling Gold Cup, plaatst zich voor Grand Final

1 week 5 dagen ago
Zeilen Ice mei 15, 2023 Team JAJO DutchSail schittert met zilver in Youth Foiling Gold Cup, plaatst zich voor Grand Final

Team JAJO DutchSail heeft afgelopen weekend een indrukwekkende zilveren medaille gewonnen tijdens de tweede stop van de Youth Foiling Gold Cup in La Grande Motte, Frankrijk. Het team, bestaande uit Paul Hameeteman, Ismene Usman, Eliot Savelon en Cas van Dongen, vocht zich gedurende het evenement naar voren en wist op de laatste wedstrijddag drie van de vijf races te winnen. De overwinning ging naar het Antiguaans-Italiaanse team Rum Runners, terwijl het Italiaanse Luna Rossa Team Piranha op de derde plaats eindigde.

Ice

Italianen winnen eerste DutchSail WASZP EuroCup

1 week 5 dagen ago
Zeilen Ice mei 15, 2023 Italianen winnen eerste DutchSail WASZP EuroCup

In een spannend en onvergetelijk weekend vol zeilraces zijn 22 zeilers uit zeven landen bijeengekomen om te strijden voor de eerste plaats in de inaugurale DutchSail WASZP EuroCup voor de kust van Medemblik. Na drie dagen intensieve wedstrijden, was het de Italiaanse zeiler Emanuele Savoini die bovenaan het podium stond, gevolgd door zijn broer Enzio Savoini. De Duitse Caspar Ilgenstein nam de derde plaats in, terwijl de Nederlandse Hidde Schraffordt een respectabele zesde plaats behaalde, waarmee hij de hoogst geplaatste Nederlander was.

Ice

Decathlon Oostende-Ramsgate geeft de aftrap voor het Indumar Open Noordzeekampioenschap 2023

2 weken 2 dagen ago
Ontdek Ice mei 11, 2023 Decathlon Oostende-Ramsgate geeft de aftrap voor het Indumar Open Noordzeekampioenschap 2023

Het ONZK zeilseizoen 2023 wordt dit jaar afgetrapt met de Decathlon Oostende - Ramsgate zeilrace, onderdeel van het Indumar Open Noordzee Kampioenschap (ONZK). De race daagt zowel ervaren als beginnende zeilers uit om de uitdagende Noordzee te bevaren en de elementen tussen België, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk te trotseren.

Ice

Orka's vallen zeiljachten aan: waarom en wat kan je er tegen doen?

2 weken 4 dagen ago
Ontdek Kat mei 09, 2023 Orka's vallen zeiljachten aan: waarom en wat kan je er tegen doen?

In een reeks gebeurtenissen die meer weghebben van een horrorfilm dan van de realiteit, worden zeiljachten langs de Atlantische kust van Spanje en Portugal steeds vaker het doelwit van orka-aanvallen. Deze kolossale zeezoogdieren, normaal bekend om hun intelligentie en speelse houding, vertonen plotseling gewelddadig gedrag door boten te rammen en ernstige schade toe te brengen.
 

Kat

Nieuwpoort Zeilers: "Bedankt, mosselboerderijen en windmolens, we hebben altijd al een slalomrace willen varen!"

2 weken 4 dagen ago
Ontdek Ice mei 09, 2023 Nieuwpoort Zeilers: "Bedankt, mosselboerderijen en windmolens, we hebben altijd al een slalomrace willen varen!"

Ah, de Noordzee, het mekka voor zeilers, of tenminste, dat was het. Volgens een bericht op Focus WTV, zijn de zeilers in Nieuwpoort het zo langzamerhand beu. Tussen het groeiende woud van windmolenparken en de 'charmes' van de mosselboerderijen, wordt het steeds lastiger om een rustige plek te vinden waar je een zeil kan hijsen zonder een hindernisparcours af te leggen.

Ice

Nieuwe Hanse 410: ook met e-drive

2 weken 5 dagen ago
Boten Ice mei 08, 2023 Nieuwe Hanse 410: ook met e-drive

Hanse Yachts introduceert het derde model in hun revolutionaire nieuwe serie, de Hanse 410, ontwikkeld in samenwerking met de jachtontwerpers van Berret-Racoupeau. Dit innovatieve zeiljacht combineert een opvallend ontwerp met de kenmerkende Hanse-eigenschappen van snel cruisen en eenvoudig zeilen.

Ice

Zeil mee met de Bokkenrijders tijdens hemelvaart! Avontuur en gezelligheid gegarandeerd!

2 weken 5 dagen ago
Ontdek Kat mei 08, 2023 Zeil mee met de Bokkenrijders tijdens hemelvaart! Avontuur en gezelligheid gegarandeerd!

Bokkenrijders, hou je vast! Hemelvaart wordt weer een feestje om nooit te vergeten tijdens de legendarische Bokkenrijders regatta/tocht vanuit Colijnsplaat. Van 17 tot 21 mei 2023 hijsen we de zeilen en zetten we koers naar de overkant, naar het mysterieuze Engeland, dat zich sinds de Brexit als een waar buitenland laat gelden. Maar geen papierwerk kan deze bokken temmen, dus we gaan gewoon gezellig de plas over!

 

Kat

VIDEO: Historische zege voor Australië in SailGP Seizoen 3 Finale: één miljoen dollar in de sacoche!

2 weken 5 dagen ago
Zeilen Ice mei 08, 2023 VIDEO: Historische zege voor Australië in SailGP Seizoen 3 Finale: één miljoen dollar in de sacoche!

Australië heeft een historische overwinning behaald tijdens de SailGP Seizoen 3 Finale door Groot-Brittannië en Nieuw-Zeeland te verslaan in een zenuwslopende confrontatie op San Francisco Bay. Tom Slingsby's F50 Australia heeft zijn leidende positie in de competitie op indrukwekkende wijze bevestigd door het derde opeenvolgende SailGP kampioenschap op San Francisco Bay te winnen.

Ice

Fries Jacht Wint KWVL Motketelwimpel voor Rond- en Platbodems op Loosdrechtse Plassen

2 weken 6 dagen ago
Zeilen Ice mei 07, 2023 Fries Jacht Wint KWVL Motketelwimpel voor Rond- en Platbodems op Loosdrechtse Plassen

Afgelopen weekend, op 6 en 7 mei, vond de jaarlijkse wedstrijd om de Motketelwimpel plaats, georganiseerd door de Koninklijke Watersport-Vereeniging 'Loosdrecht' (KWVL). Dit evenement stond open voor oude klassieke houten schepen, zoals Schouwen, Tjotters en Friese Jachten, en streden om de felbegeerde Motketelwimpel.

Ice

Motketel Wedstrijden: Oude houten schepen strijden op de Loosdrechtse Plassen

3 weken 1 dag ago
Zeilen Ice mei 05, 2023 Motketel Wedstrijden: Oude houten schepen strijden op de Loosdrechtse Plassen

Dit weekend, op zaterdag 6 en zondag 7 mei, vinden op de Loosdrechtse Plassen de Motketel wedstrijden plaats. Dit unieke evenement, georganiseerd door de Koninklijke Watersport Vereeniging Loosdrecht (KWVL), richt zich op oude klassieke houten schepen. Schouwen, Tjotters en Friese jachten zullen strijden om de felbegeerde Motketel Trofee.

Ice
Aangevinkt
1 uur 8 minuten ago
Abonneer op ClubRacer.be-feed