ClubRacer.be

Open Belgisch Kampioenschap Draak: Alex Helsen maakt belofte waar

3 dagen 14 uur ago
Zeilen Pit De Jonge aug 14, 2018 Open Belgisch Kampioenschap Draak: Alex Helsen maakt belofte waar

Opnieuw slaagde de Belgian Dragon Association er samen met de Royal North Sea Yacht Club er in een fair en sterk competitief open kampioenschap te houden op de grillige Noordzee. 25 deelnemers uit, natuurlijk, België maar ook Nederland, Engeland en -voor het eerst in lange tijd- Frankrijk  vertegenwoordigden de fine fleur van de Corinthian Draakteams uit de omgeving van de Noordzee.

Pit De Jonge

[VIDEO] Emma Plasschaert zeker van een medaille op het WK zeilen

1 week 1 dag ago
Zeilen WWSV aug 09, 2018 [VIDEO] Emma Plasschaert zeker van een medaille op het WK zeilen

Emma Plasschaert weet op de voorlaatste dag van het WK zeilen in Aarhus de leidersplaats te veroveren in de Laser Radial-klasse. In haar 9de race kwam Emma als 11de over de finish en finishte als 2de in race 10. Zo neemt Emma met 56 punten de leidersplaats in de tussenstand. De top-3 wordt afgesloten door de Nederlandse Marit Bouwmeester (67 punten) gevolgd door de Deense Anne-Marie Rindom (79 punten).

WWSV

Pieter-Jan Postma pakt brons tijdens WK zeilen in Aarhus, Heiner eindigt 6e

1 week 1 dag ago
Zeilen Watersportverbond aug 09, 2018 Pieter-Jan Postma pakt brons tijdens WK zeilen in Aarhus, Heiner eindigt 6e

Een belangrijke dag voor de Nederlandse Finn-zeilers bij het WK in Aarhus. Nicholas Heiner en Pieter-Jan Postma varen hun medalrace, waarbij de medaillekansen voorafgaand aan de wedstrijd nog volledig open liggen. Pieter-Jan Postma weet te stunten en gaat er met het brons vandoor. Nicholas Heiner eindigt 6e.  

Watersportverbond

Nicholas Heiner en Pieter-Jan Postma verzekeren zich van plek in medalrace bij WK zeilen

1 week 1 dag ago
Zeilen Watersportverbond aug 09, 2018 Nicholas Heiner en Pieter-Jan Postma verzekeren zich van plek in medalrace bij WK zeilen

Op de zevende racedag bij het WK zeilen zorgt een gebrek aan wind wederom voor veel uitstel. Een lange dag met weinig races voor de Nederlandse zeilers. Bij de Finn behalen Nicholas Heiner en Pieter Jan Postma na een spannende strijd in de top tien beide de medalrace. Heiner staat 4e overall, Postma 6e.

Watersportverbond

Abrupt einde aan WK zeilen voor Nederlands 470-duo Zegers en Van Veen door onduidelijkheid in reglementen

1 week 3 dagen ago
Zeilen Watersportverbond aug 07, 2018 Abrupt einde aan WK zeilen voor Nederlands 470-duo Zegers en Van Veen door onduidelijkheid in reglementen

Voor het 470-duo Afrodite Zegers & Anneloes van Veen is het WK zeilen in Aarhus tot een abrupt einde gekomen. Door tegenstrijdigheden in de sailing instructions ontstond er onduidelijkheid over het wel of niet benutten van de reservedag.

Watersportverbond

Lang wachten en weinig actie bij het WK zeilen in Aarhus

1 week 4 dagen ago
Zeilen Watersportverbond aug 07, 2018 Lang wachten en weinig actie bij het WK zeilen in Aarhus

De vijfde racedag bij het WK zeilen werd er, ondanks de prima voorspellingen, weinig gezeild. Al vroeg mochten de Nederlandse zeilers en windsurfers het water op, maar voor het overgrote deel van de sporters werd het een dag zonder actie. De wind zakte er begin van de middag helemaal uit en liet zich de rest van de dag niet meer in stabiele toestand zien.

Watersportverbond

Argentijnen op de eerste plaats bij Wereldkampioenschap Cadet zeilen 2018, beste Nederlanders op 17e plaats

1 week 4 dagen ago
Zeilen Een correspondent aug 06, 2018 Argentijnen op de eerste plaats bij Wereldkampioenschap Cadet zeilen 2018, beste Nederlanders op 17e plaats

Het 52e Wereldkampioenschap Cadet zeilen in Bodstedt, Duitsland, is achter de rug. De Argentijnen Teo Zecchin en Ana Zecchin zijn de nieuwe wereldkampioenen.  Een prachtige prestatie na de tweede plek vorig jaar in Bruinisse, Nederland.

Een correspondent

Guido Sol en Hugo de Jong Europees kampioen Flying Junior zeilen

1 week 4 dagen ago
Zeilen Een correspondent aug 06, 2018 Guido Sol en Hugo de Jong Europees kampioen Flying Junior zeilen

Het Europees Kampioenschap Flying Junior zeilen vond dit jaar tijdens de Travemunder Woche plaats. Onder warme, bijna Zuid-Europese omstandigheden, konden er op de Oostzee uiteindelijk 14 wedstrijden gevaren worden. In het begin van de week was er nog een lichte, thermische wind, maar de laatste 2 dagen stond er een stabiele stevige wind, met mooie hoge golven.

Een correspondent

Harde wind bij WK zeilen zorgt voor wisselende resultaten Nederlandse topzeilers

1 week 4 dagen ago
Zeilen Watersportverbond aug 06, 2018 Harde wind bij WK zeilen zorgt voor wisselende resultaten Nederlandse topzeilers

De vierde wedstrijddag bij het WK Zeilen in Aarhus waait er een flinke bries door het Deense Aarhus. De zeilers mogen met zo’n 15 tot 20 knopen wind laten zien wat ze in huis hebben. Voor de RS:X-windsurfers is het de eerste racedag van het evenement. Dorian van Rijsselberge en Kiran Badloe gaan beiden sterk van start en staan na drie races op een gedeelde 3e plaats in het klassement.

Watersportverbond

Dirix en Schoonooghe vierde op het Wereldkampioenschap Cadet Zeilen

1 week 5 dagen ago
Zeilen Een correspondent aug 05, 2018 Dirix en Schoonooghe vierde op het Wereldkampioenschap Cadet Zeilen

De Belgische zeilers hebben uitstekend gepresteerd op het Wereldkampioenschap Cadet Zeilen in Bodstedt, Duitsland. Met een veld van 63 deelnemers in de Worlds Fleet en 58 deelnemers in de Promotional Fleet werd dit WK Cadet een groot succes. Ondanks de zeer lichte wind werden toch nog 9 van de 12 geplande reeksen gezeild.

Een correspondent

Veranderlijke wind tijdens WK Zeilen zorgt voor flinke schommelingen in klassement

1 week 6 dagen ago
Zeilen Watersportverbond aug 04, 2018 Veranderlijke wind tijdens WK Zeilen zorgt voor flinke schommelingen in klassement

Op de derde dag van het World Sailing WK waait er een flinke bries van 8 tot 12 knopen over het water van Aarhus, met windstoten tot 16 knopen. In de 49er en de 49erFX starten de zeilers aan hun eerste races van het evenement, terwijl de Finn en de 470 aan hun tweede, en de Laser-zeilers aan hun derde racedag starten.

Watersportverbond

[VIDEO] Pieter-Jan Postma aan de leiding in de Finn klasse tijdens WK Zeilen

2 weken ago
Zeilen Watersportverbond aug 03, 2018 [VIDEO] Pieter-Jan Postma aan de leiding in de Finn klasse tijdens WK Zeilen

Tijdens de tweede racedag van het WK Zeilen in Aarhus zorgt een steady zeewind voor een voorspoedig verloop van de races. Vrijwel alle wedstrijden worden volgens planning gevaren. De mannen in de Finn varen 3 races, waarbij Pieter Jan Postma verrast door de leiding in het klassement te nemen en Nicholas Heiner naar een 6e plaats klimt. Marit Bouwmeester vaart een solide dag, net als Maxime Jonker die haar eerste race zelfs als eerste finisht. De 470-dames kennen een mindere dag en zakken naar de 8e plek overall.

Watersportverbond

[VIDEO] Nederlandse zeilers sterk van start op het WK Zeilen

2 weken 1 dag ago
Zeilen Watersportverbond aug 02, 2018 [VIDEO] Nederlandse zeilers sterk van start op het WK Zeilen

Dag 1 bij het World Sailing Wereldkampioenschap Zeilen in het Deense Aarhus is van start. De eerste groep Finn-zeilers mocht in de ochtend het water al op, maar een geschikte wind om de eerste wedstrijden te kunnen varen liet nog geruime tijd op zich wachten. Pas in de loop van de middag werden de eerste races gestart. De mannen in de Finn-klasse moesten na slechts 1 race alweer terug naar de kant. De dames in de 470 mochten, zoals gepland, 2 races varen.

Watersportverbond
Aangevinkt
2 uur 1 minuut ago
Abonneer op ClubRacer.be-feed