ClubRacer.be

ONZK wedstrijdkalender 2021

22 uur ago
Ontdek Ice dec 04, 2020 ONZK wedstrijdkalender 2021

De Open Noordzee Kampioenschap Organisatie (ONZK) kijkt vooruit en publiceert de wedstrijdkalender voor 2021. Het ONZK staat in 2021 open voor IRC en CR gemeten boten en er is rekening gehouden met de wensen van de zeilers in de Half Ton klasse, de eenheidsklasse SB20 en J/80. Ook zijn er in 2021 een aantal wedstrijden open voor double handed formule.

Ice

VIDEO: Kevin Escoffier na 11 uur gered nadat zijn IMOCA zeiljacht in tweeën breekt

3 dagen 22 uur ago
Zeilen Ice dec 01, 2020 VIDEO: Kevin Escoffier na 11 uur gered nadat zijn IMOCA zeiljacht in tweeën breekt

Na meer dan 11 uur in zijn reddingsvlot is de Franse zeiler Kevin Escoffier tijdens de Vendée Globe gered voor Kaap de Goede Hoop door concurrent en landgenoot Jean Le Cam. Zijn racejacht PRB was in tweeën gebroken. De Vendée Globe is de zwaarste een non-stop solo zeilwedstrijd om de wereld.

Ice

VIDEO: America’s Cup titelverdediger ETNZ lanceert tweede boot: ontdek de bijzonderheden

1 week 1 dag ago
Boten Ice nov 26, 2020 VIDEO: America’s Cup titelverdediger ETNZ lanceert tweede boot: ontdek de bijzonderheden

Emirates Team New Zealand (ETNZ) doopte afgelopen week hun tweede AC75 en luistert naar de naam “Te Rehutai”. Een naam die voortkomt uit de Maori cultuur, de eerste bewoners van Nieuw Zeeland. Letterlijk vertaald betekent het: "Waar de essentie van de oceaan onze kracht en vastberadenheid versterkt". 

Ice

VIDEO: Zeiljacht slaat op hol

2 weken 4 dagen ago
Ontdek Ice nov 17, 2020 VIDEO: Zeiljacht slaat op hol

Als er één video is die naar de kroon steekt in de zeilblunder categorie dan is het deze wel. Tijdens de vooravond van 25 oktober doet een zeiljacht wel héél bizarre manoeuvres. In de eerste seconden van de video lijkt het erop dat de schipper achteruit wil aanleggen aan de kade maar dan opeens vol gas geeft en koers zet richting de voor anker liggende boten... de desastreuze gevolgen laten zich raden.

Ice

VIDEO: Lambriex en Van Vugt officieel onderdeel van Team NL Zeilen Kernploeg

4 weken 1 dag ago
Zeilen Ice nov 05, 2020 VIDEO: Lambriex en Van Vugt officieel onderdeel van Team NL Zeilen Kernploeg

Bart Lambriex (22) van de Haarlemsche Jachtclub en Pim van Vugt (25) van Watersportvereniging H2O zijn in de wedstrijdzeilsport geen onbekenden. Op het Europees Kampioenschap in de olympische 49er-klasse in Oostenrijk, voldoen Lambriex en Van Vugt in oktober 2020 aan alle prestatie-eisen voor deelname aan de uitgestelde Olympische Spelen van Tokio.

Ice

Maatwerk voor Nicholas Heiner op weg naar Tokyo 202One

1 maand ago
Zeilen Een correspondent nov 02, 2020 Maatwerk voor Nicholas Heiner op weg naar Tokyo 202One

Olympisch Finn-zeiler Nicholas Heiner vervolgt zijn weg richting de Olympische Spelen van Tokio met een nieuwe trainer én een nieuwe coach. De bestaande samenwerking met zijn huidige trainer/coach, de Brit Mark Andrews stopt. Vanaf dit moment gaat Roy Heiner met zijn zoon en atleet Nicholas Heiner werken aan het technische aspect van het Finn-zeilen. Jaap Zielhuis neemt de rol van coach over en begeleidt Nicholas Heiner tijdens de wedstrijdseries.

Een correspondent
Aangevinkt
2 uur 28 minuten ago
Abonneer op ClubRacer.be-feed