ClubRacer.be

VIDEO: Team Brunel aan de leiding in tweede etappe Volvo Ocean Race

2 dagen 2 uur ago
Zeilen Een correspondent nov 15, 2017 VIDEO: Team Brunel aan de leiding in tweede etappe Volvo Ocean Race

In de tweede etappe van de Volvo Ocean Race is Team Brunel halverwege. Het team van schipper Bouwe Bekking pakte in de afgelopen 48 uur eerst de derde plek over van Team Vestas om zich vervolgens oostelijk van de twee koplopers: Mapfre en Dongfeng te positioneren waardoor de Nederlandse boot nu virtueel aan de leiding gaat.  

Een correspondent

Bouwe Bekking: "Achter ons zit Akzo maar die lijken het moeilijk te hebben om bij te blijven, we zien nog net hun toplicht"

4 dagen 2 uur ago
Zeilen Ice nov 13, 2017 Bouwe Bekking: "Achter ons zit Akzo maar die lijken het moeilijk te hebben om bij te blijven, we zien nog net hun toplicht"

Team Brunel stak maandagmiddag in vierde positie de evenaar over. Het team van Volvo Ocean Race veteraan Bouwe Bekking kwam na bijna acht dagen varen op slechts 10 zeemijlen achter koploper Dongfeng de evenaar over.

Ice

Volvo Ocean Race elke zaterdag op Veronica

6 dagen 8 uur ago
Zeilen Ice nov 11, 2017 Volvo Ocean Race elke zaterdag op Veronica

Bekijk vanaf 11 november elke zaterdag de Volvo Ocean Race op de Nederlandse televisiezender Veronica. Het programma is gemaakt voor een brede doelgroep die bestaat uit zowel zeilers als niet-zeilers. Voor diegene die de betaalzender Veronica niet kunnen ontvangen via de kabel of in het buitenland vertoeven maken we het Ocean Race programma beschikbaar via ClubRacer.

Ice

Drekan Groupe gekapseisd in de Noord-Atlantische Oceaan: zeilers gered

1 week ago
Zeilen Ice nov 10, 2017 Drekan Groupe gekapseisd in de Noord-Atlantische Oceaan: zeilers gered

Woensdagnacht is de Multi 50 trimaran Drekan Groupe met twee Franse zeilers aan boord gekapseisd in de Noord Atlantische Oceaan. Zij namen deel aan de Transat Jacques Vabre double-handed zeilwedstrijd. Eric Defert en Christopher Pratt werden de volgende ochtend gered door het Nederlandse vrachtschip Beautriton.

Ice

Wolken zorgen voor hoofdbrekers in Volvo Ocean Race etappe richting Kaapstad

1 week 1 dag ago
Zeilen Een correspondent nov 09, 2017 Wolken zorgen voor hoofdbrekers in Volvo Ocean Race etappe richting Kaapstad

De sterke wind van de eerste dagen tijdens de tweede Volvo Ocean Race-etappe heeft plaats gemaakt voor lokale stormactiviteiten richting de Doldrums. De vloot baant zich een weg door alle wolkensystemen in een poging om alle punten van winddruk aan elkaar te rijgen.

Een correspondent

Mike de Bruin wint met team Pink Sails de Ibiza Regatta overall prijs en Line Honours trofee

1 week 3 dagen ago
Zeilen Een correspondent nov 07, 2017 Mike de Bruin wint met team Pink Sails de Ibiza Regatta overall prijs en Line Honours trofee

Van 25 tot 28 september werd de 6de Ibiza Regatta georganiseerd. Het weer werkte weer fantastisch mee, zoals alle jaren. Maar nu was het echt geweldig. 30 graden, windkracht 4 naar 3 op dag 1. Dag 2 een heerlijke bries en de boekenraces werden gehouden in licht weer. Mike de Bruin won dit jaar met zijn team Pink Sails de overall prijs en Line Honours trofee.

Een correspondent

Pieter Heerema wint Conny van Rietschoten Trofee

1 week 3 dagen ago
Ontdek Een correspondent nov 07, 2017 Pieter Heerema wint Conny van Rietschoten Trofee

De strijd om de titel ‘Zeiler van het Jaar’ 2017 ging dit jaar tussen drie uiteenlopende zeilers. Het olympische zeilduo Afrodite Zegers & Anneloes van Veen begonnen dit jaar aan een fantastisch jaar in de 470. Met vijf keer goud, een Europees kampioenschap en vierde op het WK stonden ze het hele seizoen op nummer 1 van de wereldranglijst.

Een correspondent

Goofies Race november: Belgische boten domineren ongemeten klasse en Nederlandse IRC/ORC

1 week 4 dagen ago
Zeilen Een correspondent nov 06, 2017 Goofies Race november: Belgische boten domineren ongemeten klasse en Nederlandse IRC/ORC

De deelnemers aan de Goofies zeilrace op de Oosterschelde vanuit Colijnsplaat hadden afgelopen zaterdag niet te klagen over de wind. Met een zuiden wind met kracht vijf, met vlagen die in de loop van de middag naar het zuidwesten ruimde, was er sprake van een vrij krachtige maar goede zeilwind.

Een correspondent

Dongfeng Race Team als eerste uit de startblokken richting Kaapstad

1 week 5 dagen ago
Zeilen Een correspondent nov 05, 2017 Dongfeng Race Team als eerste uit de startblokken richting Kaapstad

Het Chinees/Franse Dongfeng Race Team, met de Nederlandse Carolijn Brouwer aan boord, leidde vanmiddag de Volvo Ocean Race-vloot de Taag uit op weg naar Kaapstad. De zeven teams vlogen met de noord-noordoostenwind van 15 tot 22 knopen wind uit de startblokken van de tweede etappe.

Een correspondent
Aangevinkt
35 minuten ago
Abonneer op ClubRacer.be-feed