ClubRacer.be

🏆 DIABOLIC overall winnaar van het Spaanse Offshore Racing Circuit 2021

2 dagen 7 uur ago
Zeilen Kat sep 14, 2021 🏆 DIABOLIC overall winnaar van het Spaanse Offshore Racing Circuit 2021

Dit weekend sloot in Spanje het 2021 Offshore Racing Circuit af met de Rei en Jaume Regatta. Daarmee was de overwinning van de Sun Fast 35 van Glenn de Brouwer (Royal Belgium Sailing Club) met het Diabolic Sailing Team een feit. Hun overwinning was al zo goed als zeker omdat ze overtuigend wonnen tijdens de Bahía de Pollença Regatta en de derde plaats behaalden tijdens de Sitges-Ciutadella Regatta.

Kat

Lezing: Tegenslag op zee

3 dagen 1 uur ago
Ontdek Een correspondent sep 13, 2021 Lezing: Tegenslag op zee

Ieder jaar gebeuren er tientallen ongelukken met zeilboten op zee. We lezen en horen erover in het nieuws of via sociale mediakanalen. Zelden zijn we in de gelegenheid om het direct van de betrokkenen zelf te horen. Wat gebeurde er nu precies? Hoe hebben ze gehandeld? Wat zouden ze weer doen en wat zouden ze anders doen? Welke lessen vallen te leren van deze tegenslagen?

Een correspondent

Fun, plezier en vriendschap tijdens Open Kampioenschap Finn klasse in Oostende

3 dagen 1 uur ago
Zeilen Een correspondent sep 13, 2021 Fun, plezier en vriendschap tijdens Open Kampioenschap Finn klasse in Oostende

Het Open Kampioenschap Finn klasse gaat dit jaar door op de spuikom in Oostende. De organisatie koos ervoor om in 2021 het kampioenschap Finn klasse opnieuw te organiseren op een binnenwater. Reden daarvoor is: zoveel mogelijk starters aan de lijn krijgen. 

Een correspondent

De Mini Transat EuroChef in cijfers

6 dagen 9 uur ago
Ontdek Kat sep 10, 2021 De Mini Transat EuroChef in cijfers

Over minder dan twee weken opent het Mini Transat EuroChef-dorp zijn deuren in Les Sables d'Olonne, en over minder dan een maand zullen de 90 deelnemende zeilers 4.050 mijl afleggen naar Saint-François (Guadeloupe), met een tussenstop in Santa-Cruz de La Palma (Canarische Eilanden). Alle ingrediënten zijn reeds aanwezig om van deze epische wedstrijd een uniek evenement te maken. We vatten het hier voor jullie samen in enkele cijfers. 

Kat

Jonas Gerckens en Sophie Faguet winnen drievoudig zilver in Gemengde Euro Ocean Race 2021

1 week ago
Zeilen Kat sep 09, 2021 Jonas Gerckens en Sophie Faguet winnen drievoudig zilver in Gemengde Euro Ocean Race 2021

Jonas Gerckens en Sophie Faguet hebben na drie wedstrijden de zilveren medaille gewonnen op het 2021 Mixed Doubles Euro in Napels. De Red Dolphins bevestigen daarmee hun prestatie op de Europese kampioenschappen 2020 en 2019 in Genua en Venetië. Dit belooft veel goeds voor de World Mixed Doubles Race, die op 15 september in Italië zal plaatsvinden.

Kat

Mini Transat slachtoffer van eigen succes: 137 schippers in de wachtrij

1 week 1 dag ago
Zeilen Kat sep 08, 2021 Mini Transat slachtoffer van eigen succes: 137 schippers in de wachtrij

De Mini Transat is het slachtoffer van zijn eigen succes: sinds de opening van de inschrijvingen op 15 december stonden niet minder dan 137 schippers in de rij om te mogen deelnemen aan deze legendarische solotransatlantische zeilrace die start op 26 september. Voor al deze kanshebbers was de regel echter vanaf het begin duidelijk: er zijn slechts 84 plaatsen beschikbaar. De organisatoren van de race hebben nu besloten het aantal inschrijvers voor deze editie van 2021 te verhogen tot 90.

Kat

VIDEO: Dutch Dragoon Cup, catamaran jeugdwedstrijdzeilen met coaching

1 week 1 dag ago
Ontdek Kat sep 08, 2021 VIDEO: Dutch Dragoon Cup, catamaran jeugdwedstrijdzeilen met coaching

De 11de Dutch Dragoon Cup gaat van start op 9 en 10 oktober op het Veerse Meer. De Dutch Dragoon Cup is één van de grootste jeugdcatamaran evenementen van Europa en onderscheidt zich van andere wedstrijden door de originele aanpak: de deelnemers worden gecoacht tijdens de wedstrijd en leren zo hoe het moet.
 

Kat

Nederlandse Solozeilers melden zich in Sneek voor een titanengevecht om Nederlandse titel.

1 week 2 dagen ago
Ontdek Een correspondent sep 07, 2021 Nederlandse Solozeilers melden zich in Sneek voor een titanengevecht om Nederlandse titel.

Op 10, 11 en 12 september wordt er om de Nederlandse titel gestreden op het Sneekermeer in de soloklasse. Maar liefst 60 zeilers verschijnen op de startlijn om over 3 wedstrijddagen te beslechten wie zich een jaar lang Nederlands kampioen mag noemen.

Een correspondent

Mijlenrecord 24 Uurs Zeilrace na 23 jaar gebroken

2 weken 4 dagen ago
Zeilen Een correspondent aug 29, 2021 Mijlenrecord 24 Uurs Zeilrace na 23 jaar gebroken

De 56ste Kustzeilers 24 Uurs Zeilrace was ouderwets pittig met een krachtige wind tussen de 18 en 25 knopen uit het noorden. Deze wind bleef ook gedurende de nacht staan, waardoor de zeilers geen moment een beetje rust konden pakken. Zeker voor onervaren bemanningen was de 56ste editie heftig. De krachtige noordelijke wind zorgde echter wel voor ideale omstandigheden om het mijlenrecord uit 1998 uit de boeken te schrijven. De TH38 Blacq Magic van schipper Blacquire vestigde met 222,06 afgelegde mijlen een nieuw mijlenrecord in de monohull.

Een correspondent

Breskens Sailing Weekend: opgefokte CR boten, foute meetbrieven en slechts 27 deelnemers

2 weken 5 dagen ago
Zeilen Ice aug 28, 2021 Breskens Sailing Weekend: opgefokte CR boten, foute meetbrieven en slechts 27 deelnemers

Vrijdag startte het Breskens Sailing Weekend met slechts 27 deelnemers. Dit kleine aantal werd dan nog eens onderverdeeld in zes klassen. Het Breskens Sailing Weekend is onderdeel van het Open Nederlands Kampioenschap IRC en een selectie voor het Open Noordzee Kampioenschap.

Ice

Veel nieuwe deelnemers in de 56ste Kustzeilers 24 Uurs Zeilrace

2 weken 5 dagen ago
Zeilen Een correspondent aug 27, 2021 Veel nieuwe deelnemers in de 56ste Kustzeilers 24 Uurs Zeilrace

Na een jaar afwezigheid door corona lieten 336 van 413 ingeschreven deelnemers zich niet meer tegenhouden om vrijdagavond tussen 18.30 en 19.00 uur te starten in de 56ste Kustzeilers 24 Uurs Zeilrace, ondanks dat het volgens de voorspellingen weer een pittige race zal worden. Opvallend is dat deze editie veel nieuwelingen kent, 187 van de 413 ingeschreven boten doen voor het eerst mee, een toename van zo’n vijftien procent in vergelijking met andere jaren. Dat toont aan dat de Kustzeilers 24 Uurs Zeilrace onverminderd populair is onder diverse groepen zeilers. 

Een correspondent
Aangevinkt
2 uur 5 minuten ago
Abonneer op ClubRacer.be-feed