ClubRacer.be

Meer dan 130 boten verwacht tijdens de Internationale Easter Regatta

4 dagen 4 uur ago
Ontdek Een correspondent apr 18, 2019 Meer dan 130 boten verwacht tijdens de Internationale Easter Regatta

De Koninklijke Watersport Vereeniging Loosdrecht (KWVL) opent haar wedstrijdseizoen traditiegetrouw met de Internationale Easter Regatta, die dit jaar voor de 63ste keer wordt gehouden. Op zaterdag 20 april verschijnen bij de eerste wedstrijd meer dan 130 boten, verdeeld over 8 klassen, aan de start.

Een correspondent

Medemblik Regatta gaat samen met Nautiek Festival

6 dagen 16 uur ago
Boten Anke Haadsma apr 15, 2019 Medemblik Regatta gaat samen met Nautiek Festival

Van 21 tot en met 25 mei staat Medemblik in het teken van water en wind. De Medemblik Regatta en het voormalige 'Medemblik Nautiek' worden voor het eerst gecombineerd onder de naam 'Medemblik Regatta, Nautiek Festival'. Topzeilers van over de hele wereld komen naar Medemblik en strijden op het water om de medailles. Intussen is er rondom het Regatta Center en in het centrum van alles te doen voor bezoekers en de inwoners van Medemblik en omgeving.

Anke Haadsma

Roy Heiner teamcaptain Nederlands team in Stars Sailors League Gold Cup

6 dagen 16 uur ago
Ontdek Een correspondent apr 15, 2019 Roy Heiner teamcaptain Nederlands team in Stars Sailors League Gold Cup

Vandaag zijn in het Zwitserse Lausanne de eerste 21 teamcaptains gepresenteerd voor de Star Sailors League Gold Cup 2021. De SSL Gold Cup is een nieuw internationaal zeilevenement, dat vergelijkbaar is met het wereld kampioenschap voetbal: een landencompetitie met per land de beste nationale zeilers samengebracht in één nationaal team. De eerste editie van de SSL Gold Cup zal worden gehouden in Zwitserland, in september en oktober 2021.

Een correspondent

Vier Nederlandse 49erFX-teams naar trials op onbekend terrein

1 week ago
Zeilen Watersportverbond apr 15, 2019 Vier Nederlandse 49erFX-teams naar trials op onbekend terrein

De Olympische zeilevenementen volgen elkaar in rap tempo op voor de Olympische zeilploeg TeamNL Zeilen. Na de Prinses Sofia Cup, begin april, is het alweer tijd voor het volgende selectie-evenement. Ditmaal voor de zeilsters in de 49erFX-klasse, waar door 4 teams zal worden gestreden om het Olympische ticket.

Watersportverbond

Belgische zeilers maken zich klaar voor de Wereldbeker Zeilen in Italië

1 week 2 dagen ago
Zeilen WWSV apr 12, 2019 Belgische zeilers maken zich klaar voor de Wereldbeker Zeilen in Italië

Van 15 tot en met 21 april verzamelen meer dan 700 zeilers in Genua voor de derde ronde van de Sailing World Cup Series 2019. De Belgische zeilers komen in actie in de 49er, de 49erFX en de Laser Standard. De eerste races gaan van start op maandag 15 april en de medailleraces worden op 20 en 21 april gezeild.

WWSV

Youth Sailing League: zeilwedstrijden voor jongeren zonder wedstrijdervaring

1 week 4 dagen ago
Ontdek Kat apr 11, 2019 Youth Sailing League: zeilwedstrijden voor jongeren zonder wedstrijdervaring

Youth Sailing League organiseert op 18 en 19 mei in Bruinisse (Zeilschool Aquavitesse) en op 29 en 30 juni in Vinkeveen (Zeilschool Vinkeveense plassen) zeilwedstrijden voor jeugdzeilers zonder wedstrijdervaring. In september volgt dan de finale. De League is speciaal voor zeilers tussen 10 en 15 jaar die willen ervaren wat wedstrijdzeilen is.

Kat

Zilver voor zeilster Bouwmeester in Palma, Heiner pakt flinke voorsprong in nationale selectie

2 weken 1 dag ago
Zeilen Watersportverbond apr 06, 2019 Zilver voor zeilster Bouwmeester in Palma, Heiner pakt flinke voorsprong in nationale selectie

Een stormachtige medalrace dag bij de Prinses Sofia Cup voor de Nederlandse zeilers. Met harde wind en hoge golven werden de races van de top-10 zeilers per klasse gevaren. Voor TeamNL Zeilen actie in twee klassen: Nicholas Heiner in de Finn en drie Nederlandse zeilsters in de Laser Radial.

Watersportverbond

Geen punten voor Pieter-Jan Postma in Palma in eerste strijd om Olympisch ticket

2 weken 3 dagen ago
Zeilen Watersportverbond apr 04, 2019 Geen punten voor Pieter-Jan Postma in Palma in eerste strijd om Olympisch ticket

Op de vierde racedag van de Prinses Sofia Cup waait er een flinke wind door de baai van Palma. Met een shifty wind, uiteenlopend van 6 tot 26 knopen, kunnen de wedstrijden geheel volgens schema van start. Voor Finn-mannen Nicholas Heiner en Pieter-Jan Postma blijkt het een belangrijke dag.

Watersportverbond

Kustzeilers 24 Uurs Zeilrace vergroot competitie-element in Tocht-klasse

2 weken 3 dagen ago
Zeilen Een correspondent apr 04, 2019 Kustzeilers 24 Uurs Zeilrace vergroot competitie-element in Tocht-klasse

De 55ste Kustzeilers 24 Uurs Zeilrace krijgt dit jaar een groter competitie-element in de Tocht-klasse, dankzij de opdeling in vijf klassen met elk drie prijzen. Bij een jubileum hoort een feestelijke viering. Die kan op zaterdag 24 augustus 2019 een uur eerder beginnen dan voorgaande jaren.

Een correspondent

Kwalificatiestrijd krijgt vorm tijdens tweede wedstrijddag Prinses Sofia Cup

2 weken 5 dagen ago
Zeilen Watersportverbond apr 02, 2019 Kwalificatiestrijd krijgt vorm tijdens tweede wedstrijddag Prinses Sofia Cup

De Nederlandse zeilers die naar Palma gekomen zijn om hun eerste selectiewedstrijd om het Olympische ticket te varen (470-women en Finn) hebben op hun tweede wedstrijddag grotere gaten geslagen in het klassement. Met name in de Finn heeft een flinke verschuiving in het klassement plaatsgevonden. Bij de 470-women werd hard gezwoegd, maar werd door beide teams nog niet het beoogde niveau gezeild.  

Watersportverbond
Aangevinkt
50 minuten 28 secondes ago
Abonneer op ClubRacer.be-feed