ClubRacer.be

Goofies Race 2020-2021 winterserie gaat door onder bijzonder omstandigheden

7 uur ago
Ontdek Een correspondent sep 21, 2020 Goofies Race 2020-2021 winterserie gaat door onder bijzonder omstandigheden

Winterzeilers, maar ook de organisatoren van de Goofies zeilwedstrijden, de Goofen, zijn gewend zich aan te passen aan de heersende omstandigheden. Door aangepaste kleding aan de temperatuur, de regen en het buiswater en door een aangepaste baan of zeilvoering aan de windomstandigheden. Ook nu was het lang onzeker of het onder de huidige omstandigheden mogelijk zou zijn om de Goofies zeilwedstrijden te kunnen laten doorgaan. Maar er is goed nieuws te melden!

Een correspondent

Succesvol Open Dutch Sailing Championships ondanks coronamaatregelen

7 uur 25 minuten ago
Zeilen Watersportverbond sep 21, 2020 Succesvol Open Dutch Sailing Championships ondanks coronamaatregelen

Drie dagen lang was het Open Dutch Sailing Championships een blije boel. Na maanden stilzitten, zonder zeilwedstrijden, was het één en al glimlach bij de honderden deelnemers. Ook de negen nieuwe Nederlandse kampioenen stonden te glimlachen op een besloten podium. Dankzij de gezamenlijke discipline van alle deelnemers, de inzet van alle vrijwilligers, de visie van de organisator en het Watersportverbond en het perfecte zeilweer gaat dit kampioenschap de boeken in als sober en succesvol.

Watersportverbond

Twee zeilers op weg naar de Nederlandse titel zonder puntverlies

1 dag 6 uur ago
Zeilen Watersportverbond sep 20, 2020 Twee zeilers op weg naar de Nederlandse titel zonder puntverlies

Op de tweede en voorlaatste dag van het Open Dutch Sailing Championships worden de kaarten geschud op weg naar de finale. In de Finn is Nicholas Heiner de absolute favoriet met enkel overwinningen tot nu toe. Saillant detail, mogelijk staan morgen vader en zoon op het podium want Roy Heiner staat nog derde. Paul Hameeteman heeft ook alleen nog maar races gewonnen in de Laser radial. De zeiler uit de talentploeg won, net als Heiner, vorige week ook al de Kielerwoche. Op deze manier lijkt Hameeteman samen met Heiner af te stevenen op de nationale titel zonder puntverlies.

Watersportverbond

Grote deelname Open Nederlands Kampioenschap RS500 en RS Aero

2 dagen 23 uur ago
Zeilen Een correspondent sep 18, 2020 Grote deelname Open Nederlands Kampioenschap RS500 en RS Aero

Dit weekend wordt in Bruinisse (Zeeland) het Open Nederlands Kampioenschap gevaren in de RS500 en RS Aero. De zeilers lijken er enorm veel zin in te hebben met ruim 40 deelnemers in de RS500 klasse en bijna 30 deelnemers in de RS Aero, worden er meer zeilers verwachten dan in de afgelopen jaren. 

Een correspondent

🥇White Spirit Nederlands kampioen ORC 4

4 dagen 7 uur ago
Zeilen Een correspondent sep 17, 2020 🥇White Spirit Nederlands kampioen ORC 4

Afgelopen weekend streden vanuit Muiden maar liefst 23 kajuitzeilboten tijdens de Zuiderzee Regatta om de titel Nederlands Kampioen ORC 4 2020. Naast 13 1/4 tonners verschenen onder andere een aantal Marieholm IF (waaronder de ORC 4 kampioen van 2019), een FF 65 en een Tirion 21 aan de start. In 2019 zeilden 24 boten mee, we hopen in 2021 weer boven dat aantal te zitten.

Een correspondent

🥇 Goud voor Heiner zilver voor Bouwmeester en olympische nominatie voor Lambriex/Van Vugt

1 week ago
Zeilen Watersportverbond sep 13, 2020 🥇 Goud voor Heiner zilver voor Bouwmeester en olympische nominatie voor Lambriex/Van Vugt

Op het eerste grote zeilevenement na het uitbreken van de Corona-crisis gaan de TeamNL zeilers door met goed presteren. Nicholas Heiner, al zeker van deelname aan Tokio 202One neemt een gouden medaille mee naar huis. Marit Bouwmeester, ook zeker van Tokio pakt zilver. Bart Lambriex en Pim van Vugt zetten in de 49-er klasse een heel erg grote stap richting kwalificatie voor Tokio 202One. Met de vierde plaats voldoen ze aan de prestatie-eis van NOC*NSF.

Watersportverbond

Bouwmeester en Heiner nog steeds aan de leiding op voorlaatste dag Kieler Woche

1 week 1 dag ago
Zeilen Watersportverbond sep 13, 2020 Bouwmeester en Heiner nog steeds aan de leiding op voorlaatste dag Kieler Woche

Na drie dagen racen gaan Marit Bouwmeester en Nicholas Heiner nog steeds aan kop in de Kieler Woche. Beide TeamNL zeilers, die al geplaatst zijn voor Tokio 202One, hebben in punten een gat geslagen naar de achtervolgers. Morgen volgen nog twee fleetraces om de einduitslag te bepalen. Ook Bart Lambriex en Pim Vugt maken nog kans op de eindoverwinning. Het duo in de 49-er klasse staat slechts een punt achter de Deense leiders Warrer / Precht-Jensen.

Watersportverbond

Veel animo voor Open Dutch Sailing Championships in Medemblik

1 week 3 dagen ago
Ontdek Watersportverbond sep 11, 2020 Veel animo voor Open Dutch Sailing Championships in Medemblik

Van 18 tot en met 20 september wordt in Medemblik het Open Dutch Sailing Championship georganiseerd voor 17 verschillende zeilklassen. Het aantal inschrijvingen is opgelopen tot 390 boten. Dat is meer dan in voorgaande jaren en in sommige gevallen is de organisatie genoodzaakt een wachtlijst per klasse te hanteren.

Watersportverbond

🏆 Cedric Willekens wereldkampioen Melges 32 met team Homanit

1 week 4 dagen ago
Zeilen Ice sep 10, 2020 🏆 Cedric Willekens wereldkampioen Melges 32 met team Homanit

Het WK Melges 32 werd dit jaar gezeild in Villasimious, Sardinie, van 26 t/m 29 augustus. Het was het allereerste door World Sailing erkende wereldkampioenschap van 2020 en beloofde daarom zeer spannend te worden. Het bijzondere aan de Melges 32 vloot is dat de Corinthian (Amateurs)
het op kunnen nemen tegen de professionele teams. Aan boord van het Duitse Corinthian team Homanit zat de 22 jarige Belgische zeiler Cedric Willekens. Het team werd vijf maanden geleden gevormd uit jonge talentvolle zeilers die hun stempel willen zetten in de professionele zeilwereld.

Ice

TeamNL Zeilen goed vertegenwoordigd tijdens Kieler Woche

1 week 5 dagen ago
Ontdek Watersportverbond sep 09, 2020 TeamNL Zeilen goed vertegenwoordigd tijdens Kieler Woche

De Kieler Woche voor zeilers in olympische klassen start morgen 10 september. Het evenement is normaal gesproken in juni, maar is vanwege de Corona-maatregelen verzet. Daarmee werd deze klassieker ineens het eerste grote zeilevenement van het jaar. Er verschijnen maar liefst 24 Nederlandse sporters aan de start, waaronder de TeamNL-zeilers die al geplaatst zijn voor Tokio 202One; Marit Bouwmeester, Nicholas Heiner en het 49er team van Annemieke Bekkering en Annette Deutz.

Watersportverbond

Team DutchSail - Janssen de Jong doopt 69F

1 week 6 dagen ago
Ontdek Een correspondent sep 08, 2020 Team DutchSail - Janssen de Jong doopt 69F

Bij de KNZ&RV Muiden is donderdagmiddag de 69F van Team DutchSail – Janssen de Jong gedoopt door Burgemeester van de Noordzee Marcelien Bos-Koning. De meervoudig wereldkampioene en winnares van het Olympisch Zilver in Peking doopte de boot “Janssen de Jong” en wenste haar een behouden vaart. Deze spectaculaire foilende monohull boot met typerende Oranje leeuw, wordt door de zeilers van Team DutchSail – Janssen de Jong gebruikt om voor te bereiden op de wedstrijden die volgen.

Een correspondent
Aangevinkt
1 uur 7 minuten ago
Abonneer op ClubRacer.be-feed