ClubRacer.be

25ste YSY Ronde om Noord Holland: belangrijke vergunningen zijn binnen

2 dagen 8 uur ago
Zeilen Ice apr 12, 2021 25ste YSY Ronde om Noord Holland: belangrijke vergunningen zijn binnen

Voor vele zeilers in Nederland is het watersportseizoen dit weekend weer geopend en is het tijd om je boot klaar te maken voor hopelijk een pracht vaarseizoen. Ook de organisatie van de  YSY Ronde om Noord-Holland is al flink bezig om de zeilwedstrijd dit jaar plaats te laten vinden. De eerste signalen zijn positief want de wedstrijdorganisatie heeft al een aantal belangrijke vergunningen binnen. 

Ice

Europees Kampioenschap Finn zeilen: begin van olympisch afscheid

2 dagen 9 uur ago
Zeilen Watersportverbond apr 12, 2021 Europees Kampioenschap Finn zeilen: begin van olympisch afscheid

Het Europees Kampioenschap in de olympische Finn klasse wordt dit jaar gezeild in Vilamoura, Portugal. Nicholas Heiner, die al geplaatst is voor de Olympische Spelen neemt het in dit toernooi op tegen zo een 50 zeilers uit 28 landen. Dit EK wordt wel gezien als het begin van het olympische afscheid van deze populaire boot, aangezien de Finn klasse na Tokyo de olympische status verliest.

Watersportverbond

Allianz Regatta aangepast: niet olympische klassen zeilen in het najaar

1 week ago
Zeilen Watersportverbond apr 07, 2021 Allianz Regatta aangepast: niet olympische klassen zeilen in het najaar

De Allianz Regatta in Medemblik wordt gesplitst in twee delen. Van 2 t/m 13 juni worden de wedstrijden in de internationale olympische klassen gezeild. Het Open Nederlands Kampioenschap, in niet olympische klassen, wordt verzet naar het najaar. Op deze manier ontstaat er voor iedereen voldoende ruimte en tijd om alle wedstrijden door te kunnen laten gaan.

Watersportverbond

Laila van der Meer en Bjarne Bouwer hebben vizier weer op Parijs 2024

2 weken 5 dagen ago
Zeilen Watersportverbond mrt 26, 2021 Laila van der Meer en Bjarne Bouwer hebben vizier weer op Parijs 2024

In de Nacra17 klasse moeten Laila van der Meer (20) en Bjarne Bouwer (18) genoegen nemen met de 14de plaats in het eindklassement van de International Lanzarote Regatta. Het jonge talentvolle team komt niet in aanmerking voor het ene laatste olympische landenticket, terwijl in het begin van de serie er nog redelijk goed uitzag. Met een waardevolle ervaring rijker richt dit team zich nu vol de Olympische Spelen van Parijs.  

Watersportverbond

Nederlandse zeilers Van der Meer en Bouwer strijden voor olympische landenkwalificatie

3 weken ago
Zeilen Watersportverbond mrt 24, 2021 Nederlandse zeilers Van der Meer en Bouwer strijden voor olympische landenkwalificatie

Na drie dagen en negen wedstrijden tijdens de Lanzarote International Regatta, bezetten de Nederlandse zeilers Laila van der Meer en Bjarne Bouwer een tiende plaats in het klassement en strijden nog voor exclusieve olympische landenkwalificatie voor Tokio.

Watersportverbond

Bekkering en Duetz op tweede plaats halverwege Lanzarote Regatta

3 weken ago
Zeilen Ice mrt 23, 2021 Bekkering en Duetz op tweede plaats halverwege Lanzarote Regatta

Na drie dagen en negen wedstrijden tijdens de Lanzarote International Regatta, is de 49er- en 49erFX kwalificatiereeks voltooid. De vloot wordt 24 maart opgesplitst in een gold- en silver fleet. Vrijdag volgt de afsluitende medal race met de top tien. TeamAllianz zeilers Annemiek Bekkering (NED) en Annette Duetz (NED) staan nu tweede. Bart Lambriex (NED) en Pim van Vugt (NED) bezetten de achtste plaats. Yannick Lefebvre (BEL) en Tom Pelsmaekers (BEL) vervolledigen de top 10 met een negende plaats.

Ice

Nederlandse olympische zeilers starten goed op Lanzarote Regatta

3 weken 2 dagen ago
Zeilen Watersportverbond mrt 21, 2021 Nederlandse olympische zeilers starten goed op Lanzarote Regatta

Tijdens de Lanzarote International Regatta van 21-26 maart komen drie olympische zeildisciplines in actie. Dit nieuwe evenement voor de 49er, 49erFX en de Nacra17 is ge-upgrade tot een heus olympisch kwalificatiemoment, waar in alle drie disciplines nog één Europese landenplek voor de Spelen van Tokio is te verdienen.

Watersportverbond

Jubileum Veronicarace kwalificeert voor de Rolex Fastnet Race 2021

3 weken 6 dagen ago
Ontdek Ice mrt 18, 2021 Jubileum Veronicarace kwalificeert voor de Rolex Fastnet Race 2021

Goed nieuws voor zeilers die dit jaar een startbewijs voor de Rolex Fastnet Race hebben kunnen bemachtigen. Door de Covid maatregelen is een aantal belangrijke kwalificatiewedstrijden in Nederland afgelast, waardoor het moeilijk is om de benodigde offshore wedstrijdmijlen te kunnen maken. Na overleg met de RORC, de organiserende autoriteit van de Rolex Fastnet Race, is dit jaar ook de Veronicarace op 12 en 13 juni aangemerkt als kwalificatiewedstrijd.

Ice

Team DutchSail met winst Liberty Bitcoin Cup als eerste zeker van ticket voor finale om 1 Bitcoin

4 weken ago
Ontdek Ice mrt 17, 2021 Team DutchSail met winst Liberty Bitcoin Cup als eerste zeker van ticket voor finale om 1 Bitcoin

Terwijl in Auckland afgelopen nacht de America`s Cup om de Auld Mug beslist is het in voordeel van Team Emirates New Zealand. Had de volgende generatie high-performance zeilers (onder de 25 jaar) afgelopen week met de Liberty Bitcoin Cup in Gaeta, Italië al hun eigen evenement van wereldformaat.

Ice

VIDEO: America's Cup - Emirates Team New Zealand pakt 2 punten voorsprong

4 weken 2 dagen ago
Zeilen Ice mrt 15, 2021 VIDEO: America's Cup - Emirates Team New Zealand pakt 2 punten voorsprong

Dag 5 van de America's Cup  was tot nu toe zonder twijfel de meest spannende van deze 36ste America's Cup. Na vier dagen racen die 5 minuten na de start al beslist werden zette Emirates Team New Zealand vandaag 2 punten op het scorebord en neemt hiermee een voorsprong van 2 punten op het Italiaanse team Luna Rossa Prada Pirelli.

Ice
Aangevinkt
1 uur 24 minuten ago
Abonneer op ClubRacer.be-feed