ClubRacer.be

LIVE. Route Du Rhum: Rhum Multi en Rhum Mono klassen beslist

1 dag 13 uur ago
Zeilen Een correspondent nov 28, 2022 LIVE. Route Du Rhum: Rhum Multi en Rhum Mono klassen beslist

Lees hier de laatste updates over de Route du Rhum - Bestemming Guadeloupe 2022. De twaalfde editie van de Route du Rhum - Bestemming Guadeloupe is op woensdag 9 november, om 14.15 uur voor de kust van Saint Malo in uitstekende omstandigheden van start gegaan. Verwacht wordt dat er records gaan sneuvelen. 

Een correspondent

J/80 Frostbite Cup veel extra teams en nieuwe energie

5 dagen 17 uur ago
Ontdek Een correspondent nov 24, 2022 J/80 Frostbite Cup veel extra teams en nieuwe energie

Het had niet veel gescheeld of de tweede Frostbite Cup was afgelast. Gelukkig ligt het Gooimeer landinwaarts en kon de J/80 vloot rekenen op ‘maar’ windkracht 4, met uitschieters naar 6. Deze condities en de komst van extra teams zorgden voor een nieuwe energie op het water en leverde een bijna volledig andere top drie op dan tijdens de eerste wedstrijddag van het winterseizoen.

Een correspondent

Emma Plasschaert knap 5de op het Europees kampioenschap ILCA te Hyères

1 week ago
Ontdek Een correspondent nov 22, 2022 Emma Plasschaert knap 5de op het Europees kampioenschap ILCA te Hyères

Afgelopen week vond in het Zuid-Franse Hyères het Europees kampioenschap ILCA 6 en ILCA 7 plaats. Het verloop van de week kende lange wachtperioden met het gevolg dat er races werden gestaakt of uitgesteld door het onvoorspelbare weer. Emma Plasschaert eindigde vijfde tegen een sterk deelnemersveld. 

Een correspondent

Marit Bouwmeester wint bronzen medaille op EK ILCA6

1 week ago
Ontdek Een correspondent nov 22, 2022 Marit Bouwmeester wint bronzen medaille op EK ILCA6

Team Allianz zeilster Marit Bouwmeester pakt een bronzen medaille op het Europees Kampioenschap ILCA6 in het Zuid-Franse Hyéres. Een bijzonder resultaat op het tweede grote toernooi na haar zwangerschap. Op de laatste dag komen de mannen en vrouwen in de Laser slechts één keer in actie wegens een gebrek aan wind. Bouwmeester zakt met een 30ste plaats in die race van de tweede naar de derde plaats in einduitslag. Niels Broekhuizen is de beste Nederlandse man met een tiende plaats.

Een correspondent

TV: Maxim Van Pelt en Henri Demesmaeker aan het woord in de talkshow Mijlpaal

2 weken 4 dagen ago
Ontdek Kat nov 11, 2022 TV: Maxim Van Pelt en Henri Demesmaeker aan het woord in de talkshow Mijlpaal

Aanstaande maandag 14/11 om 22.30 uur kan je kijken naar Mijlpaal, een talkshow die gaat over een belangrijk sportmoment in de tijd. In de eerste aflevering gaat het over zeilen en de Mijlpaal die besproken wordt is het trans-Atlantische record dat Tabarly in 1980 vestigde met de Paul Ricard door het gebruik van foils. Gasten zijn Maxim Van Pelt (Elvstrøm Sails) en Henri Demesmaeker. 

Kat

Drimmelen weer volop in de race

2 weken 5 dagen ago
Ontdek Een correspondent nov 10, 2022 Drimmelen weer volop in de race

Afgelopen zondag 6 november is de eerste wedstrijddag van de winterserie 2022/2023 in Drimmelen gezeild. Er was weer sprake van een goed gevuld wedstrijdveld van bijna 40 zeilboten in alle soorten en maten. Gelukkig bereikte de wind niet de voorspelde vlagen van 28 knopen waardoor alle geplande wedstrijden in de diverse klassen gevaren konden worden.

Een correspondent

Aftellen voor inaugurele RS21 Wereldkampioenschap

3 weken 6 dagen ago
Ontdek Een correspondent nov 02, 2022 Aftellen voor inaugurele RS21 Wereldkampioenschap

Het inaugurele RS21 Wereldkampioenschap begint op woensdag 2 november in Biograd Na Moru, Kroatië. Het vierdaagse kampioenschap dat wordt georganiseerd door de Ilirija Resorts, belooft een felle competitie, een prachtig landschap, een geweldige sfeer en herinneringen voor het leven. Er zijn meer dan 40 boten geregistreerd uit 13 landen en meer dan 160 RS21-zeilers komen samen om het uit te vechten op het water met de ambitie om de allereerste RS21-wereldkampioen te worden. 

Een correspondent
Aangevinkt
1 uur 41 minuten ago
Abonneer op ClubRacer.be-feed