ClubRacer.be

Wereldkampioenen Soling zeilen: Litkey Farkas, Karoly Vezer en Gabor Oroszlan

17 uur 51 minuten ago
Zeilen Een correspondent sep 25, 2017 Wereldkampioenen Soling zeilen: Litkey Farkas, Karoly Vezer en Gabor Oroszlan

Van 16 t/m 22 september 2017 werd het wereldkampioenschap Soling gezeild in Muiden bij de Koninklijke Nederlandsche Zeil & Roeivereeniging. Het organisatie- comité  van de WK Soling werd geroemd voor hun perfecte organisatie. De Internationale Soling Association (ISA) was lovend over hoe alles is verlopen.

Een correspondent

Maarten Jamin, Cristel Pessers, en Jaap Smolders Nederlands kampioen Yngling zeilen

5 dagen 16 uur ago
Zeilen Een correspondent sep 20, 2017 Maarten Jamin, Cristel Pessers, en Jaap Smolders Nederlands kampioen Yngling zeilen

Het Open Nederlandse Kampioenschap Yngling zeilen werd dit jaar in Medemblik gezeild van 15-17 september. Het Yngling kampioenschap was spannend met zeer wisselvallig weer. Ondanks een gebroken mast is de NED 355 van Maarten Jamin, Cristel Pessers, en Jaap Smolders Nederlands kampioen Yngling zeilen geworden.

Een correspondent

Registratie voor de Offshore Sailing Worlds is open

6 dagen 14 uur ago
Zeilen Anke Haadsma sep 19, 2017 Registratie voor de Offshore Sailing Worlds is open

De registratie van het Wereldkampionschap Zeezeilen in Den Haag is open. Het Wereldkampioenschap wordt georganiseerd van 12 tot 20 juli 2018. Het is het allereerste gecombineerde ORC en IRC kampioenschap, een innovatieve oplossing om de twee meest geavanceerde handicapsystemen te bundelen. Word onderdeel van deze unieke vloot en schrijf je nu in voor dit historische kampioenschap.

Anke Haadsma

Stoelendans bij Belgisch nationaal verbond roept vragen op over correct functioneren

1 week ago
Zeilen Ice sep 18, 2017 Stoelendans bij Belgisch nationaal verbond roept vragen op over correct functioneren

Het Koninklijk Belgisch Yachting Verbond (KBYV) is op dit moment een stuurloos schip. Ook de machtsverhoudingen tussen het Belgische KBYV, het Vlaamse WWSV (voormalig VYF) en Franstalige federatie FFYB zijn, op zijn zachtst uitgedrukt, onevenwichtig. Bovendien is het KBYV juridisch niet in orde met haar statuten. Bestuursmandaten komen niet overeen met de werkelijkheid en het secretariaat is een zootje.  Hoe kan dit?

Ice

Kampioenschappen liggen nog open na tweede dag Delta Lloyd Open Dutch Championships

1 week 2 dagen ago
Zeilen Ice sep 16, 2017 Kampioenschappen liggen nog open na tweede dag Delta Lloyd Open Dutch Championships

De strijd is nog niet gestreden op het IJsselmeer voor de kust van Medemblik. Op de tweede dag wordt flink stuivertje gewisseld in het klassement. En dat onder zeer diverse omstandigheden; van een heerlijke ochtendzon tot flinke buien in de middag. De Delta Lloyd Open Dutch Championships krijgt van alles iets mee.

Ice

Evi Van Acker stopt met zeilen

1 week 4 dagen ago
Zeilen Ice sep 14, 2017 Evi Van Acker stopt met zeilen

Olympisch zeilster Evi Van Acker (BEL) in de Laser Racial klasse heeft vandaag medegedeeld dat ze stopt met zeilen. Dit jaar won ze nog zilver op het wereldkampioenschap Laser Radial zeilen in Medemblik. Evi ziet een nieuwe voorbereiding naar de Olympische Spelen van 2020 in Tokio niet meer zitten.

Ice
Aangevinkt
41 minuten 57 secondes ago
Abonneer op ClubRacer.be-feed