ClubRacer.be

Delft Challenge vertegenwoordigd Nederland weer in de Tour Voile

18 uur 53 minuten ago
Zeilen Een correspondent jun 16, 2019 Delft Challenge vertegenwoordigd Nederland weer in de Tour Voile

Nu team Delft Challenge een jaar ervaring heeft in de Diam24 zijn ze klaar om te presteren in de Tour Voile 2019. Het team, bestaande uit 5 jonge studenten aan de TU Delft, is zeer fanatiek bezig met de voorbereidingen voor de Tour de Voile 2019. Een van de grootste zeilevenementen in Europa georganiseerd door de A.S.O. waarin alle teams de hele kust van Frankrijk afgaan.

Een correspondent

Achtste plaats voor 470-zeilsters Zegers & Berkhout bij World Cup Final Marseille

1 week ago
Zeilen Watersportverbond jun 09, 2019 Achtste plaats voor 470-zeilsters Zegers & Berkhout bij World Cup Final Marseille

Op de slotdag van de World Cup Final in Marseille zijn de Nederlandse 470-zeilsters Afrodite Zegers & Lobke Berkhout op de 8e plek geëindigd. Het duo kwam de afsluitende medalrace als laatste over de finishlijn door een te vroege start en zakte daarmee van de 5e naar de 8e plaats in het overall klassement.

Watersportverbond

VIDEO: Pas gerestaureerd historisch zeilschip Elbe nr. 5 zinkt na aanvaring

1 week ago
Ontdek Ice jun 09, 2019 VIDEO: Pas gerestaureerd historisch zeilschip Elbe nr. 5 zinkt na aanvaring

De VRT nieuwswebsite meldt dat in de buurt van Hamburg de 19e eeuwse schoener "Elbe Nr. 5" na een aanvaring met een vrachtschip is gezonken. Nauwelijks een week geleden was het schip feestelijk voorgesteld na een lange restauratie. De "Elbe Nr. 5" dateerde uit 1883 en was het laatste overgebleven houten zeilschip dat in Hamburg gebouwd werd.

Ice

Ramsgate - Oostende: tactisch spel met stroming, weinig wind en virtuele controle

1 week 3 dagen ago
Zeilen Pit De Jonge jun 06, 2019 Ramsgate - Oostende: tactisch spel met stroming, weinig wind en virtuele controle

In tegenstelling tot de heenrace naar het Engelse Ramsgate gaf het weerbericht een afnemende wind uit het zuidwesten aan die tegen de namiddag zou draaien naar het noorden. Om te vermijden dat de terugrace naar Oostende in de blakte zou stilvallen, paste de wedstrijdorganisatie van deze lage afstandsklassieker een heel nieuw concept toe.

Pit De Jonge

470-duo Zegers & Berkhout in actie tijdens World Cup Marseille

1 week 5 dagen ago
Zeilen Watersportverbond jun 04, 2019 470-duo Zegers & Berkhout in actie tijdens World Cup Marseille

In het Franse Marseille maken 325 zeilers uit 40 verschillende landen zich op voor de World Sailing World Cup Final (van 4 t/m 9 juni), waaronder de Nederlandse 470-women Afrodite Zegers & Lobke Berkhout. Dit duo won kort geleden nog de nationale selectie van het Watersportverbond én het Europese brons bij het EK in San Remo.

Watersportverbond

Dutch Youth Regatta geeïndigd met perfecte zeilcondities en terechte winnaars

2 weken ago
Zeilen Anke Haadsma jun 03, 2019 Dutch Youth Regatta geeïndigd met perfecte zeilcondities en terechte winnaars

De Dutch Youth Regatta had alles wat zeilers, coaches, supporters en organisatie kon wensen: Perfecte windcondities, tropisch weer en super spannende zeilwedstrijden. Voor een aantal zeilers stond er veel op het spel, naast de evenement prijzen: kwalificatie voor de Jeugd Wereldkampioenschappen in Polen. Andere zeilers waren meer bezig met hun persoonlijke doelen.

Anke Haadsma

Oostende Ramsgate: strijd tegen metershoge golven en windkracht zes

2 weken 2 dagen ago
Zeilen Pit De Jonge mei 31, 2019 Oostende Ramsgate: strijd tegen metershoge golven en windkracht zes

Een tien tot veertien uur lange strijd tegen metershoge golven en windkracht zes. 48 zeiljachten startten donderdag in de langste zeilrace van het Open Noordzee Kampioenschap. Door zware tegenwind en hoge zeegang werd de Noordzee oversteek een uitputtingsslag voor de jachten en hun bemanningen. Ook al waren er meer deelnemers met tweekoppige bemanningen dan ooit. De Dover Strait race als een opstapje naar het oceaanzeilen.

Pit De Jonge

Stabiel weer en vroege leiders op dag twee Dutch Youth Regatta

2 weken 2 dagen ago
Zeilen Anke Haadsma mei 31, 2019 Stabiel weer en vroege leiders op dag twee Dutch Youth Regatta

Er staat een stabiele, maar stevige, wind tijdens de tweede wedstrijddag op de Dutch Youth Regatta in Workum. Alle geplande wedstrijden zijn gevaren tot nu toe, voorzichtig kan er een eerste balans in de resultaten worden opgemaakt. Hoewel er nog veel kan gebeuren in de komende twee dagen waarin minder wind is voorspeld.

Anke Haadsma

Lastige eerste dag met hoge golven op Dutch Youth Regatta

2 weken 3 dagen ago
Zeilen Anke Haadsma mei 30, 2019 Lastige eerste dag met hoge golven op Dutch Youth Regatta

De Dutch Youth Regatta is vandaag officieel geopend met een warm welkom van voorzitter Mike Paardekooper. De vlaggenparade met alle 33 aanwezige landen maakte het plaatje compleet. Tijdens de opening waren er stevige windvlagen met 20 tot 25 knopen wind. Zodra de zeilers het water op gingen, was de wind wat afgezwakt naar een stabiele 16 knopen.

Anke Haadsma
Aangevinkt
3 uur 9 minuten ago
Abonneer op ClubRacer.be-feed