ClubRacer.be

Uitdagingen en kansen voor Nederlanse topzeilers tijdens derde wedstrijddag Olympisch Test Event

1 uur 44 minuten ago
Zeilen Watersportverbond aug 19, 2019 Uitdagingen en kansen voor Nederlanse topzeilers tijdens derde wedstrijddag Olympisch Test Event

Tijdens de derde wedstrijddag bij het Olympisch Test Event Zeilen in Enoshima heeft de Nederlandse zeilploeg redelijk wat uitdagingen voor de kiezen gekregen. De omstandigheden laten zich niet makkelijk raden. Niet voor niets probeert de ploeg dan ook zo veel mogelijk uren op het Olympisch water te maken. Er wordt veel geleerd en hard geknokt, met wederom wisselende resultaten voor de Nederlandse ploeg.

Watersportverbond

Windshifts en hitte zorgen voor wisselende resultaten TeamNL Zeilen bij Olympisch Test Event

1 dag 5 uur ago
Zeilen Watersportverbond aug 18, 2019 Windshifts en hitte zorgen voor wisselende resultaten TeamNL Zeilen bij Olympisch Test Event

De Nederlandse Olympische zeilers, die van 17 t/m 22 augustus het Olympisch Test Event varen in Enoshima werden op hun tweede wedstrijddag flink op de proef gesteld. Er waaide een licht maar shifty windje door de baai van Enoshima wat zorgde voor extreme hitte, veel wachten, weinig racen en moeilijk te voorspellen omstandigheden.

Watersportverbond

Zware maar mooie eerste wedstrijddag voor TeamNL Zeilen bij Olympisch Test Event

1 dag 11 uur ago
Zeilen Watersportverbond aug 18, 2019 Zware maar mooie eerste wedstrijddag voor TeamNL Zeilen bij Olympisch Test Event

De Nederlandse Olympische zeilploeg is onder mooie, maar ook pittige omstandigheden van start gegaan bij het Olympisch Test Event in Enoshima. Tijdens deze generale repetitie voor de Olympische Spelen van 2020 hoopt het team zo goed mogelijk in kaart te kunnen brengen hoe ze ervoor staan.

Watersportverbond

Medaillekanshebbers TeamNL Zeilen naar Tokio voor generale repetitie Olympische Spelen

3 dagen 10 uur ago
Zeilen Watersportverbond aug 16, 2019 Medaillekanshebbers TeamNL Zeilen naar Tokio voor generale repetitie Olympische Spelen

De Nederlandse Olympische zeilploeg, TeamNL Zeilen, maakt zich op voor het Olympisch Test Event dat van 17 t/m 22 augustus gevaren wordt op het Olympische water van Enoshima. Voor de ploeg een cruciaal moment in hun Road to Tokyo, want zowel door sporters als door hun coaches en staf wordt gekeken of de gekozen set-up optimaal is om in 2020 goud te kunnen halen.

Watersportverbond

ONK Solo: Veere is de "Place to be"

3 dagen 10 uur ago
Ontdek Een correspondent aug 16, 2019 ONK Solo: Veere is de "Place to be"

Van 13 tm 15 september is Veere de "Place to be" voor elke Solo zeiler in Nederland. Het is voor de meeste een eindje rijden maar meer dan de moeite waard. Prachtig open water slechts door een dijkje gescheiden van de Noordzee. Bij harde wind kan het er echt spoken en bij weinig wind zullen de draaingen legendarisch zijn.

Een correspondent

Belgische zeilers naar Olympic Test Event Enoshima

4 dagen 7 uur ago
Zeilen WWSV aug 15, 2019 Belgische zeilers naar Olympic Test Event Enoshima

Een jaar voor de Olympische Spelen van Tokyo 2020 organiseren World Sailing en het Tokyo Organizing Committee een Olympisch Test Event in Enoshima. Zowel voor de organisatie als voor de zeilers is dit een  generale repetitie op de Spelen van volgend jaar. Op het Test Event zullen acht Belgische atleten ons land vertegenwoordigen in vier klassen / disciplines.

WWSV

Golden Rock Regatta programma 2019

1 week ago
Ontdek Een correspondent aug 12, 2019 Golden Rock Regatta programma 2019

De Golden Rock Regatta vindt al jaren plaats op de Caribische Zee in de buurt van St. Maarten. Een evenement waar in 2019 de wateren rondom St Maarten en St Barth zullen worden getrotseerd. Naast het racen naar en rondom de eilanden wordt er ook 1 dag op en neer banen gevaren. Alle elementen van lange en korte baan wedstrijden varen zitten in deze regatta. Zowel de toer als wedstrijdzeiler komen aan hun trekken.

Een correspondent

Mark Slats zeilt Kustzeilers 24 Uurs Zeilrace

1 week 1 dag ago
Zeilen Een correspondent aug 11, 2019 Mark Slats zeilt Kustzeilers 24 Uurs Zeilrace

‘Held op zee’ Mark Slats (NED), die afgelopen februari succesvol finishte in de Golden Globe Race 2018, doet op 23 en 24 augustus mee in de 55ste Kustzeilers 24 Uurs Zeilrace. Hij zeilt op zijn eigen jacht, de Maverick, een Rustler 36. In totaal hebben zich nu 356 deelnemers ingeschreven voor deze uitdagende race op het Marker- en IJsselmeer, de Wadden- en Noordzee. Zeilers hebben nog 5 dagen de tijd om zich ook in te schrijven, tot 16 augustus 17.00 uur.

Een correspondent

Open Belgisch Kampioenschap Draak 2019

1 week 6 dagen ago
Zeilen Pit De Jonge aug 06, 2019 Open Belgisch Kampioenschap Draak 2019

Als Oostende de kroon is van de Belgische kust, dan is de Draak vast een van de kroonjuwelen. De iconische zeilboot is al meer dan veertig jaar thuis in de Montgomery jachthaven. De beste zeilers in deze eenheidsklasse van Oost Engeland, Nederland en natuurlijk België verzamelen van 8 tot en met 11 augustus voor het Open Belgisch Kampioenschap in deze voormalige Olympische eenheidsklasse.

Pit De Jonge

Dehler Champions Choice modellen actie 2019-2020

2 weken 3 dagen ago
Boten Adverteerder aug 02, 2019 Dehler Champions Choice modellen actie 2019-2020

Dehler Benelux is in juli en augustus de Champions Choice modellen actie 2019-2020 gestart. De modellen Dehler 29, Dehler 34, Dehler 38, Dehler 42 en Dehler 46 zijn voorzien van vele opties met een zeer aantrekkelijke korting. In juli en augustus is de korting tot wel 100% waarbij de bedragen wel kunnen  oplopen tot 46.040 euro bij een Dehler 46.

Adverteerder

Zeiler van het Jaar Gala 2019 vanaf nu open voor nominaties

2 weken 3 dagen ago
Ontdek Watersportverbond aug 02, 2019 Zeiler van het Jaar Gala 2019 vanaf nu open voor nominaties

Op dinsdag 5 november 2019 wordt in het Zuiderstrandtheater in Scheveningen de Conny van Rietschoten Trofee voor de 38e keer uitgereikt tijdens het Zeiler van het Jaar Gala. Met de Conny van Rietschoten Trofee eert het Watersportverbond in samenwerking met Stichting Zeiltrophy de grootste Nederlandse zeilhelden. Het is tot 1 oktober mogelijk om favorieten voor deze en andere trofeeën te nomineren.

Watersportverbond
Aangevinkt
1 uur 19 minuten ago
Abonneer op ClubRacer.be-feed