ClubRacer.be

ORC World Championship 2022: Willem Ellmeet (NED) vierde in offshore race

6 dagen 16 uur ago
Ontdek Kat jun 29, 2022 ORC World Championship 2022: Willem Ellmeet (NED) vierde in offshore race

Porto Cervo, 22-30 juni. Willem Ellmeet (NED) racet met zijn Dufour 40 2.10 Flying Dolphin in ORC C tegen veel Italia 11.98's. Een harde noot om te kraken. Toch werden ze vierde in de Offshore race. Willem vertelt over de moeilijkheden tijdens de race gedurende deze offshore en hoe het racen op de Middellandse Zee anders is dan op de Noordzee.

 

Kat

VIDEO's Deltaweekend 2022 zijn beschikbaar

1 week 1 dag ago
Ontdek Kat jun 27, 2022 VIDEO's Deltaweekend 2022 zijn beschikbaar

Deltaweekend 2022 - Op zaterdag zijn er weer heel wat mooie videobeelden geschoten op de ORC/ IRC en eenheidsklasse banen. Heb je ons zien varen en wil je een exclusieve video van je boot? Laat het dan even weten via onze Facebook Fanpagina. De videobeelden worden geselecteerd en geüpload op Vimeo. Vervolgens kan je ze vrij verspreiden op je eigen kanalen. Veel plezier ermee!

 

Kat

Mooie slotdag van 50ste editie Deltaweekend

1 week 2 dagen ago
Ontdek Een correspondent jun 26, 2022 Mooie slotdag van 50ste editie Deltaweekend

Zierikzee, 26 juni 2022 – De laatste dag van het Deltaweekend vormde een mooi slotakkoord van de 50e editie van dit oudste en grootse meerdaags zeilevenement in de Zeeuwse Delta. Zaterdag 25 juni hadden de zeilers te kampen met weinig wind, waardoor er minder wedstrijden gevaren konden worden en sommige deelnemers niet binnen de tijdlimiet konden finishen. De zondag maakte met iets meer wind en een mooi zonnetje een hoop goed. En in de ORC 1 klasse werd het op de derde dag toch nog spannend wie Zeeuws Kampioen zou worden.

Een correspondent

Oostende middelpunt van noord-zuid strijd bij OBK SB20

1 week 2 dagen ago
Ontdek Pit De Jonge jun 26, 2022 Oostende middelpunt van noord-zuid strijd bij OBK SB20

Zal de zee voor Oostende opnieuw het strijdtoneel tussen de zeilers van Noord en Zuid worden? “Sinds lang zijn er weer Franse teams ingeschreven voor ons Open Belgisch Kampioenschap”, zegt OBK SB20-organisator en RNSYC-bestuurder Cédric De Bleye. “Vorig jaar hebben we de duimen moeten leggen tegen de Nederlanders. Dit jaar wordt het vast heel anders, met onder andere twee Franse SB20 teams erbij.” De Belgische favoriet Bart Tytgat heeft alvast zijn mouwen opgestroopt. Hij heeft nog appeltjes te schillen van bij de voorgaande internationale SB20 races.

Pit De Jonge

Jubileum editie Deltaweekend van start

1 week 4 dagen ago
Ontdek Een correspondent jun 24, 2022 Jubileum editie Deltaweekend van start

Zierikzee, 24 juni 2022 – Vandaag is de 50e editie van het Deltaweekend van start gegaan onder wisselende omstandigheden. De dag begon met rustig weer, maar in de loop van de dag wakkerde de wind aan tot 15 knopen met uitschieters in de buien. De deelnemers moeten vandaag een (lange) baan rond de boeien varen. De jubileumeditie introduceerde een noviteit met zogeheten robotboeien.

Een correspondent

Kieler Woche voor het 49erFX -team en William De Smet

2 weken 1 dag ago
Ontdek Een correspondent jun 20, 2022 Kieler Woche voor het 49erFX -team en William De Smet

Vanaf woensdag 22 juni tot en met zondag 26 juni gaat voor onze atleten in Kiel te Duitsland de 141ste Kieler Woche van start. Gedurende deze week zullen meer dan 400 topzeilers uit 60 verschillende landen aan de start komen van deze wedstrijd die gezien wordt als één van de grootste georganiseerde regatta’s.

Een correspondent

Ronde om Texel succes met 240 gefinishte deelnemers

2 weken 1 dag ago
Zeilen Een correspondent jun 20, 2022 Ronde om Texel succes met 240 gefinishte deelnemers

Voor de 43e keer gingen de catamarans zaterdag 18 juni rond Texel. Om 10.40 uur vertrokken maar liefst 233 catamarans en 38 windsurfers. De eerste deelnemers finishte een kleine drieënhalfuur later bij Paal17. Line honours, de eerst gefinishte boot, was er voor Eric en Niels de Haas in een Nacra F20. De overall winnaar op handicap in de categorie duo handed is Wik Becker. De single handed overall winnaar op handicap is Martin Maat. Bij de windsurfers pakt Freerk Blom de overwinning en daarmee de Nederlandse kampioenschapstitel long distance. Blom houdt daarmee o.a.

Een correspondent

VIDEO: B&G geeft tactische tips voor de Round the Island Race

2 weken 1 dag ago
Techniek Adverteerder jun 20, 2022 VIDEO: B&G geeft tactische tips voor de Round the Island Race

B&G wordt officiële partner voor maritieme elektronica tijdens de Round the Island Race. Het team van B&G's experts zal ter plaatse zijn om technische ondersteuning te bieden aan alle deelnemers en zal ook een aantal exclusieve webinars voor deelnemers organiseren om ervoor te zorgen dat ze het beste uit hun maritieme elektronica halen in voorbereiding tot de race. 

Adverteerder

Schelderegatta onverwacht een succes

2 weken 2 dagen ago
Ontdek Ice jun 19, 2022 Schelderegatta onverwacht een succes

De Schelderegatta, een laagdrempelige zeilwedstrijd voor kieljachten en sportzeilboten valt dit jaar samen met de Veronicarace en kan mede daardoor niet rekenen op de opkomst van andere jaren. Toch wordt de wedstrijd een succes dankzij de beslissing van de organisatie om de start uit te stellen en de startlijn te verleggen. Voor de zeilers wordt het onverhoopt toch nog een prachtige dag op het water met een mooie afsluiter op het terras van de RYCB. 

Ice

Veronicarace moet noodgedwongen baan wijzigen en start niet buitengaats

2 weken 4 dagen ago
Ontdek Ice jun 17, 2022 Veronicarace moet noodgedwongen baan wijzigen en start niet buitengaats

Alle weerberichten voorspellen het: in de nacht van zaterdag op zondag zal de zuideliijke stroming die overdag nog tropisch weer naar ons brengt onstabiel worden. Er worden gemiddelde windsnelheden voorspeld van 25-30 knopen wind en tijdens de buien en onweders spreken somige weerberichten van +40 knopen.

Ice

Indumar / Multraship Schelderegatta. Dobberen of zeilen: wie is het snelst in Antwerpen?

2 weken 5 dagen ago
Ontdek Pit De Jonge jun 16, 2022 Indumar / Multraship Schelderegatta. Dobberen of zeilen: wie is het snelst in Antwerpen?

Op zaterdag 18 juni nemen een dertigtal zeiljachten weer deel aan de Indumar / Multraship Schelderegatta. De race tussen Hansweert en Antwerpen over de Schelde is het startschot voor het zomer zeilseizoen. Omdat het dit jaar een kwalificatiewedstrijd voor het Open Noordzee Kampioenschap (ONZK) werd, zijn naast de vertrouwde CR-gemeten jachten en sportboten nu ook IRC-gemeten jachten toegelaten. Toch waakt de organisatie over de initiële laagdrempeligheid die Harry Van den Bergh, de bedenker van deze Scheldewedstrijd, voor ogen had.

Pit De Jonge

10 jaar 1/4 ton revival - jubileumbijeenkomst in Naarden

3 weken ago
Ontdek Kat jun 14, 2022 10 jaar 1/4 ton revival - jubileumbijeenkomst in Naarden

NAARDEN - In 2013 werd de eerste Dutch Quarter Ton Cup vanuit Lelystad georganiseerd. Dit jaar wordt de 10de editie georganiseerd en is de 1/4 ton revival alweer 10 jaar bezig in Nederland. Naast het delen van kennis en ervaringen en het promoten van wedstrijden voor 1/4 tonners stond een gezellige 1/4 ton bijeenkomst al een tijdje op de verlanglijst van de in oprichting zijnde Nederlandse 1/4 Ton Vereniging. Die bijeenkomst vond zaterdag 11 juni plaats in Jachthaven Naarden.

Kat
Aangevinkt
44 minuten 38 secondes ago
Abonneer op ClubRacer.be-feed