ClubRacer.be

Nederlandse topzeilers maken zich klaar voor wereldcup zeilen in Hyères

5 uur 23 minuten ago
Zeilen Watersportverbond apr 20, 2018 Nederlandse topzeilers maken zich klaar voor wereldcup zeilen in Hyères

Met de Prinses Sofia Cup nog in de benen, zijn de Nederlandse zeilers naar Zuid-Frankrijk vertrokken voor de World Sailing World Cup Hyères. Van dinsdag 24 t/m zondag 29 april 2018 zullen ruim 650 zeilers uit 46 landen hier de strijd om de medailles in 10 verschillende Olympische klassen gaan voeren.

Watersportverbond

Zes Volvo Ocean Race teams vandaag aan start Itajaí In-Port Race

7 uur 38 minuten ago
Zeilen Een correspondent apr 20, 2018 Zes Volvo Ocean Race teams vandaag aan start Itajaí In-Port Race

Vrijdag 20 april om 19 uur Benelux tijd (UTC+2) verschijnen in het Braziliaanse Itajaí zes boten aan de start van de In-Port Race. Vestas 11th hour Racing voegt zich weer bij de vloot. Het Deense team liep tijdens de zevende etappe van Auckland naar Itajaí mastbreuk op. Sun Hung Kai/Scallywag arriveerde donderdagmiddag lokale tijd in Itajaí. Voor hen begon direct de race tegen de klok om op tijd klaar te zijn voor de achtste etappestart, die aanstaande zondag plaatsvindt.

Een correspondent

Eredivisie Zeilen: Jachtclub Scheveningen uit de kuip

1 dag 9 uur ago
Zeilen Ice apr 19, 2018 Eredivisie Zeilen: Jachtclub Scheveningen uit de kuip

Het Eredivisie Zeilen seizoen 2018 is voor Jachtclub Scheveningen goed begonnen. Ze hebben een derde plek gehaald tijdens de eerste speelronde in Almere. Op slechts 1 en 2 punten van de nummers een en twee. Het team heeft gezien dat ze kunnen mee gaan strijden op het Landskampioenschap! Goed om te weten is dat er dit jaar 15 teams meedoen in plaats van 18. In een wedstrijd vaar je nu met z’n 5-en tegen elkaar. Lees in hun exclusief uit de kuip verhaal hoe Jachtclub Scheveningen deze winter getraind heeeft en de Eredivisie Zeilen wedstrijd beleeft.

Ice

Team Brunel klaar voor laatste 11.000 zeemijl in de Volvo Ocean Race

3 dagen 10 uur ago
Zeilen Ice apr 17, 2018 Team Brunel klaar voor laatste 11.000 zeemijl in de Volvo Ocean Race

De zeven boten in de Volvo Ocean Race hebben nog 11.000 van de 45.000 zeemijlen te gaan tot de finish in Scheveningen (Den Haag). Team Brunel staat momenteel op de derde plaats in het algemeen klassement en heeft de op een na snelste totaal tijd tot nu toe. Terwijl Sun Hung Kai / Scallywag nog moet aanmeren in Itajai, is Team Brunel klaar voor de In Port-race op vrijdag 20 april en de start van de volgende etappe op zondag 22 april.

Ice

Almere Centraal wint thuiswedstrijd Eredivisie Zeilen

4 dagen 11 uur ago
Zeilen Jasper van Staveren apr 16, 2018 Almere Centraal wint thuiswedstrijd Eredivisie Zeilen

Met 4 tot maximaal 6 knopen wind ging de Eredivisie Zeilen vloot zondag hoopvol het water op. Met een krappe 4 knopen wind werd de eerste wedstrijd gestart. Vlak na de finish was de wind plots verdwenen en werd de uitstelvlag direct gehesen. Na een half uur werd besloten de boten terug naar de kant te sturen, hopend op het terugkeren van de wind.

Jasper van Staveren

Zilveren medaille voor Eline Verstraelen op EK zeilen in Patras

5 dagen 6 uur ago
Zeilen Ice apr 15, 2018 Zilveren medaille voor Eline Verstraelen op EK zeilen in Patras

Eline Verstraelen (BEL) uit Kapellen won zaterdag op het Europees kampioenschap zeilen in Patras (Griekenland) een zilveren medaille in de Laser 4.7 klasse. De spanning bleef tot het einde want in de allerlaatste race werd er beslist over de medailles.  "Het was een nek aan nek race tot de laatste minuut", vertelt haar moeder Petra Gijsen.

Ice

Eredivisie Zeilen 2018 van start in Almere

6 dagen 7 uur ago
Zeilen Jasper van Staveren apr 14, 2018 Eredivisie Zeilen 2018 van start in Almere

Na een winter vol evaluaties, trainingen en speculaties zien de Eredivisie Zeilen teams vandaag eindelijk waar ze staan ten opzichte van de concurrentie. Tegen de skyline van Almere startten vandaag 15 teams voor de felbegeerde landstitel: de landskampioen. Na een dag varen is een ding duidelijk geworden, de strijd om de titel gaat ongekend spannend worden met de top vier die zich nu binnen slechts 2 punten bevindt.

Jasper van Staveren

FOSO onderzoek brengt nalatigheden aan het licht bij RBSC wedstrijdorganisatie en schipper Capella

1 week ago
Ontdek Ice apr 13, 2018 FOSO onderzoek brengt nalatigheden aan het licht bij RBSC wedstrijdorganisatie en schipper Capella

Uit het zopas vrijgegeven FOSO onderzoek komt naar voren dat een opeenstapeling van nalatigheden het drama veroorzaakte dat zich vorige zomer afspeelde voor de Belgische kust en dat uiteindelijk drie mensenlevens kostte. Uit het onderzoek blijkt dat de Light Vessel Race wedstrijdorganisatie, Royal Belgian Sailing Club (RBSC) tekenen vertoonde van verregaande nonchalance. Ook de schipper / ontwerper van de Capella gaat niet vrijuit.

Ice

FOSO rapport ongeval Capella: verschillende schepen passeerden, niemand sloeg alarm

1 week 1 dag ago
Ontdek Ice apr 12, 2018 FOSO rapport ongeval Capella: verschillende schepen passeerden, niemand sloeg alarm

Het dodelijke ongeval met zeiljacht Capella, vorige zomer voor de kust van Blankenberge, was te wijten aan een afgebroken kiel. Of de drie omgekomen slachtoffers gered hadden kunnen worden, zullen we nooit weten. Wel dat de drie overlevenden, die uren op hulp wachtten, veel sneller hadden kunnen gered worden. Zo blijkt uit het onderzoeksrapport dat negen maanden na de ramp werd afgerond.

Ice

Carlo Huisman: "Ik probeer me iedere etappe te bewijzen en mijn plek te verdienen"

1 week 3 dagen ago
Zeilen Ice apr 10, 2018 Carlo Huisman: "Ik probeer me iedere etappe te bewijzen en mijn plek te verdienen"

Amper een half jaar geleden debuteerde hij in de Volvo Ocean Race. Na zeven etappes, waarvan twee over de Zuidelijke Oceaan, verdient Carlo Huisman (26) zijn plek te midden van ’s werelds beste oceaanzeilers. Vorige week pakte hij, winnaar van de America’s Cup 2017, met Team Brunel de Koninginnenetappe van Auckland naar Itajaí, Brazilië. Net na binnenkomst blikte hij terug.

Ice

Aflsuiting Goofies Race seizoen in zomerse condities

1 week 4 dagen ago
Zeilen Een correspondent apr 08, 2018 Aflsuiting Goofies Race seizoen in zomerse condities

Het Goofies winterzeilseizoen 2017-2018 werd afgelopen zaterdag afgesloten met perfecte wedstrijden en prima weer. De temperaturen bereikte zomerse waarden en de wind was perfect. Om nog een kruisrak te krijgen werden de zeilers tot halverwege het vaarwater langs de Schouwse kust: de Hammen, ingestuurd. Altijd een leuke baan omdat de zeilers elkaar dan allemaal tegen komen.

Een correspondent

Emma Plasschaert zesde na valse start in medal race

1 week 5 dagen ago
Zeilen Ice apr 07, 2018 Emma Plasschaert zesde na valse start in medal race

Zaterdag 7 april is Emma Plasschaert zesde geworden op de internationale zeilwedstrijd in Palma de Mallorca. Ze begon als vierde aan de medalrace met kans op zilver of brons. De absolute  wereldtop was present dus stond de tien atletes op scherp voor de medalrace. Te scherp helaas, want drie dames, ook Emma, startten te vroeg en konden hun kansen niet langer verdedigen.

Ice

Vier medailles voor Nederlandse zeilers tijdens Prinses Sofia Cup

1 week 6 dagen ago
Zeilen Watersportverbond apr 07, 2018 Vier medailles voor Nederlandse zeilers tijdens Prinses Sofia Cup

De Nederlandse zeilers hebben op hun laatste dag bij de Prinses Sofia Cup, de dag van de medalrace, hun medaillekansen goed benut. In de verschillende klassen lieten de Nederlandse zeilers zien wat ze in huis hebben, wat resulteerde in 4 medailles voor de zeilers van Team Delta Lloyd: 2 keer goud, 1 keer zilver en 1 keer brons.

Watersportverbond

49erFX zeilsters Bekkering en Duetz dag voor medalrace al zeker van goud bij Prinses Sofia Cup

1 week 6 dagen ago
Zeilen Watersportverbond apr 07, 2018 49erFX zeilsters Bekkering en Duetz dag voor medalrace al zeker van goud bij Prinses Sofia Cup

De Nederlandse zeilers hebben hun vijfde dag bij de Prinses Sofia Cup erop zitten. Op zaterdag 7 april wordt de medalrace gevaren en het ziet er goed uit voor de zeilers van Team Delta Lloyd. Bekkering en Duetz hebben zich een dag voor de medalrace al verzekerd van het goud. Lilian de Geus is verzekerd van minimaal zilver en Nicholas Heiner van minimaal brons. Marit Bouwmeester had een lastige dag maar maakt nog kans op de zilveren medaille en Kiran Badloe maakt vanaf een huidige zesde plek nog kans op brons.

Watersportverbond
Aangevinkt
2 minuten 18 secondes ago
Abonneer op ClubRacer.be-feed