ClubRacer.be

Jonas Gerckens wint Safran d'Or "Course au large" award

3 dagen 10 uur ago
Zeilen Ice dec 15, 2018 Jonas Gerckens wint Safran d'Or "Course au large" award

De Belgische zeiler Jonas Gerckens, bekend van zijn Mini Transat en Class 40 (Volvo104), ontving op vrijdag 14 december de Safran d'Or "Course au large" prijs. Deze award werd uitgereikt door de Franstalige zeilfederatie La fédération francophone du Yachting Belge (FFYB). Een onderscheiding voor sporters uit de Belgische watersport.

Ice

Zware omstandigheden Winterwedstrijden Drimmelen

6 dagen 16 uur ago
Zeilen Een correspondent dec 12, 2018 Zware omstandigheden Winterwedstrijden Drimmelen

Zondag 9 december zijn onder zware omstandigheden weer de winterwedstrijden in Drimmelen gezeild. Niet alleen finishten diverse deelnemers niet, sommigen gaven het al op voor de start en kozen om terug naar de haven te gaan. En dit reeds voor de start vanwege de zware windcondities. Éen deelnemer van de sportboot klasse zag voor de start al een bemanningslid overboord gaan en bracht die dus snel terug naar de haven.

Een correspondent

Mark Slats rondt Kaap Hoorn en is nu onderweg naar huis

2 weken 1 dag ago
Zeilen Een correspondent dec 03, 2018 Mark Slats rondt Kaap Hoorn en is nu onderweg naar huis

Tijdens de Golden Globe Race worden drie beruchte Kapen gerond, Kaap de Goede Hoop, Kaap Leeuwin en Kaap Hoorn. Uit een van de berichten die Slats stuurde bleek dat hij het eerste schip op zee was tegengekomen. Beide schepen bleken dichtbij elkaar in de buurt te zijn geweest.  De weersverwachtingen voor het voor het ronden van de Kaap waren ronduit slecht voor Mark Slats.

Een correspondent

VIDEO: Nicholas Heiner traint aan andere kant van de wereld

2 weken 3 dagen ago
Zeilen Een correspondent dec 01, 2018 VIDEO: Nicholas Heiner traint aan andere kant van de wereld

Nicholas Heiner bereidt zich in Australië en Nieuw-Zeeland voor op de start van het nieuwe seizoen. Een seizoen waarin de 29-jarige Nederlander olympische kwalificatie in de finn klasse wil afdwingen. Heiner gebruikt de omstandigheden in Sydney om de situatie op het olympisch water na te bootsen.

Een correspondent

Nomineer jouw kandidaten voor de Belgische Yachting Awards

2 weken 4 dagen ago
Ontdek WWSV nov 30, 2018 Nomineer jouw kandidaten voor de Belgische Yachting Awards

Wie heeft zijn stempel op het zeilseizoen 2018 gedrukt? Om deze vraag te kunnen beantwoorden wordt de zeil- en surfwereld uitgenodigd om zijn kandidaten te nomineren. Het gaat daar bij niet alleen om topprestaties in de olympische klassen, het kan ook gaan om een verdienstelijke zeiler, kiter of surfer gaan die een unieke prestatie heeft geleverd.

WWSV

Simeon Tienpont wil met Nederlands team naar de America’s Cup

2 weken 5 dagen ago
Zeilen Ice nov 29, 2018 Simeon Tienpont wil met Nederlands team naar de America’s Cup

Simeon Tienpont wil met een Nederlands team in 2021 strijden om de America’s Cup in Auckland, Nieuw Zeeland. Volgens een interne mailing naar de clubleden van twee Koninklijke jachtclubs in Muiden en Rotterdam zou in de laatste 48 uur voor het sluiten van de early bird inschrijvingen de Nederlandse uitdager zich aangemeld hebben.

Ice

Open Noordzeekampioenschap (ONZK) wil hervormen

3 weken 4 dagen ago
Ontdek WWSV nov 23, 2018 Open Noordzeekampioenschap (ONZK) wil hervormen

De sectie zeiljachten heeft tijdens de jaarvergadering beslist om het Indumar Open Noordzeekampioenschap te hervormen. Om tot dit resultaat te komen werden de zeilers geconsulteerd met een enquête die op heel wat respons kon rekenen. Doel is daarbij een aangepast programma aan te bieden aan zeilers in verschillende meetsystemen, met veel aandacht voor de sfeer zowel tijdens de wedstrijd als aan de wal.

WWSV

Watersportverbond maakt doorstart met twee nieuwe 470-teams: Mulder & Van Veen / Zegers & Berkhout

3 weken 4 dagen ago
Ontdek Ice nov 23, 2018 Watersportverbond maakt doorstart met twee nieuwe 470-teams: Mulder & Van Veen / Zegers & Berkhout

Na het recente besluit van 470-zeilsters Zegers & Van Veen om hun samenwerking te beëindigen, maakt het Watersportverbond nu een doorstart met 2 nieuwe 470-teams: Anneloes van Veen gaat verder met Mandy Mulder. Afrodite Zegers stapt de boot in met Lobke Berkhout.

Ice

Hoe ziet de zeilcompetitie in Nederland eruit vanaf 2020?

3 weken 6 dagen ago
Ontdek Anke Haadsma nov 21, 2018 Hoe ziet de zeilcompetitie in Nederland eruit vanaf 2020?

Zaterdag 24 november gaan zeilers en wedstrijdorganisaties in Nederland met elkaar in gesprek. Belangrijkste onderwerp, de competitie van de toekomst. Waarin de toekomst al in 2019 is, maar waarbij ook wordt gekeken naar de volgende jaren. De Noordzeeclub streeft naar een eerlijke competitie, maar wel een competitie met aantrekkelijke wedstrijden met voldoende deelnemers.

Anke Haadsma

VIDEO: Gooimeer zorgt voor spanning in klassement Frostbite Cup

4 weken ago
Zeilen Een correspondent nov 20, 2018 VIDEO: Gooimeer zorgt voor spanning in klassement Frostbite Cup

De vloot J80’s op het Gooimeer blijft groeien. Met nog twee late aanmeldingen, waaronder de sea Jou 2 uit België, doen inmiddels 27 deelnemers mee aan de Frostbite Cup, de winterserie vanuit Naarden. Niet alleen dit grote veld doet de spanning stijgen, maar ook het water zelf, want geen rak is hetzelfde en dat is terug te zien in de ranking.

Een correspondent
Aangevinkt
1 uur 17 minuten ago
Abonneer op ClubRacer.be-feed