ClubRacer.be

VIDEO: Vestas 11th Hour Racing overvaart vissersboot: één dode

9 uur 16 minuten ago
Zeilen Ice jan 20, 2018 VIDEO: Vestas 11th Hour Racing overvaart vissersboot: één dode

Vestas 11th Hour Racing, één van de deelnemers in de Volvo Ocean Race 2017-18, heeft een vissersboot overvaren. Het ongeval gebeurde ongeveer 30 mijl voor de finish van de vierde etappe, buiten het water van Hong Kong. De Volvo Ocean Race organisatie bevestigd dat een bemanningslid van de vissersboot is overleden. Vestas 11th Hour Racing heeft zich teruggetrokken uit deze etappe.

Ice

VIDEO: Team Sun Hung Kai/Scallywag wint vierde Volvo Ocean Race etappe

20 uur 57 minuten ago
Zeilen Een correspondent jan 19, 2018 VIDEO: Team Sun Hung Kai/Scallywag wint vierde Volvo Ocean Race etappe

Op vrijdagavond 19 januari kwam Team Sun Hung Kai/Scallyway in thuishaven Hong Kong winnend over de eindstreep van de vierde Volvo Ocean Race-etappe. Om 18:45:42 uur Nederlandse tijd was de historische zege een feit. Het team met de Nederlandse Annemieke Bes aan boord, greep afgelopen weekend na de Doldrums de leiding dankzij een gewaagde tactische beslissing.

Een correspondent

Belgische zeilers klaar voor de Sailing World Cup Miami

23 uur 28 minuten ago
Zeilen Ice jan 19, 2018 Belgische zeilers klaar voor de Sailing World Cup Miami

Van 21 tot en met 28 januari verzamelen 's werelds beste zeilers in Miami voor de tweede ronde van de Sailing World Cup Series 2018. Meer dan 540 zeilers uit 50 verschillende landen zullen vanaf dinsdag het beste van zichzelf geven. Zo ook onze 10 Belgische zeilers, die vol ambitie in vier verschillende klasses van start gaan.

Ice

NIEUW: Zeeland Regatta voor open eenheidsklassen

1 dag ago
Ontdek Een correspondent jan 19, 2018 NIEUW: Zeeland Regatta voor open eenheidsklassen

Zeeland mist een jaarlijks ‘must do’ zeilevenement voor open eenheidsklassen. Begin vorige maand is door RYCB en watersport vereniging Arne initiatief genomen om op 7 en 8 juli 2018 een eerste Zeeland Regatta te organiseren vanuit Oostwatering, Veere. Voorafgaand aan de regatta worden op 6 juli clinics georganiseerd.

Een correspondent

Team Sun Hung Kai/Scallywag heeft Volvo Ocean Race etappezege bijna op zak

1 dag ago
Zeilen Een correspondent jan 19, 2018 Team Sun Hung Kai/Scallywag heeft Volvo Ocean Race etappezege bijna op zak

Met nog 18 zeemijl te gaan, is Team Sun Hung Kai/Scallywag op weg naar de historische winst in de vierde Volvo Ocean Race-etappe. Nog nooit deed de race deze Aziatische stad aan en nog nooit zeilde een team onder de vlag van Hong Kong. Voor de Nederlandse Annemieke Bes is het haar eerste Volvo Ocean Race en dus ook mogelijk haar eerste etappezege.

Een correspondent

Lastige etappe voor Team Brunel - Bouwe Bekking: "Het is frustrerend..."

3 dagen 5 uur ago
Zeilen Een correspondent jan 17, 2018 Lastige etappe voor Team Brunel - Bouwe Bekking: "Het is frustrerend..."

Team Brunel strijd hard voor een betere positie de vierde etappe van de Volvo Ocean Race, die de vloot van Melbourne naar Hong Kong brengt. Met nog iets meer 1.000 zeemijl te gaan heeft het team van schipper Bouwe Bekking het lastig. Op dit moment ligt Team Brunel op een teleurstellende zesde positie.

Een correspondent

Grevelingencup opent 2018 met feestelijk nieuw-vaar

4 dagen 8 uur ago
Zeilen Een correspondent jan 16, 2018 Grevelingencup opent 2018 met feestelijk nieuw-vaar

Na het feestelijke december, leunend tegen de blauwe maandag, is het tijdens de Grevelingencup gelukt om de feeststemming wat te verlengen. Door net te doen alsof het nieuwe jaar net begonnen was, met de traditiegetrouwe nieuw-vaar viering, kregen de deelnemende zeilers een extra jaarwisseling en een uitstel van de blauwe dag.

Een correspondent

VIDEO: Sun Hung Kai/Scallywag loopt verder uit in vierde Volvo Ocean Race etappe

5 dagen 3 uur ago
Zeilen Ice jan 15, 2018 VIDEO: Sun Hung Kai/Scallywag loopt verder uit in vierde Volvo Ocean Race etappe

Op maandag 15 januari 2018 leidt Sung Hung Kai/Scallywag de vierde Volvo Ocean Race-etappe van Melbourne naar thuishaven Hong Kong. Ondanks de man-over-boord situatie die het team van de Nederlandse Annemieke Bes gisteren meemaakte. Met circa 1.700 zeemijl tot de finish, heeft Scallywag zijn voorsprong op Vestas 11th Hour Racing uitgebouwd tot bijna 76 nm. Het Nederlandse team AkzoNobel van schipper Simeon Tienpont volgt in derde positie.

Ice

Winterserie zeilen in Drimmelen weer uit de startblokken

5 dagen 8 uur ago
Zeilen Een correspondent jan 15, 2018 Winterserie zeilen in Drimmelen weer uit de startblokken

Met frisse moed en ongeduld ging de winterserie Drimmelen op zondag 14 januari 2018 weer van start. Zon en een kalm windje maakt het wederom een prachtige zeildag voor de Brabanders, maar ook een leerzame dag. Het hoge water in het rivierengebied zorgde voor een stroming van 1,5 tot 1,8 knoop, iets om rekening mee te houden tijdens het wedstrijdzeilen.

Een correspondent

Man overboord bij Sun Hung Kai / Scallywag: "Ik ben ok, het was eng… maar we zijn weer aan het racen"

5 dagen 21 uur ago
Zeilen Ice jan 14, 2018 Man overboord bij Sun Hung Kai / Scallywag: "Ik ben ok, het was eng… maar we zijn weer aan het racen"

Bange momenten vandaag aan boord Volvo Ocean Race deelnemer Sun Hung Kai / Scallywag toen bemanningsglid Alex Gough overboord ging. Alex Gough werd gelukkig snel en ongedeerd weer aan boord gehaald.  Team Sun Hung Kai / Scallywag kon de race naar haar thuishaven snel hervatten.

Ice

Figaro 3: nieuwe sensationele foto's

1 week ago
Boten Ice jan 13, 2018 Figaro 3: nieuwe sensationele foto's

De Figaro 3 wordt de eerste in serie gebouwde foiling monohull. Vele media en boatshow awards schenken maximaal aandacht aan Beneteau's meest innovatieve productieboot. Zo won de Figaro 3 de Yacht of The Year 2018 prijs tijdens de London Boat Show en mag het zich ook Yacht of The Year noemen van het zeilmagazine Yachts & Yachting.

Ice

VIDEO: Documentaire over de tragische dood van zeezeiler Hans Horrevoets

1 week 1 dag ago
Ontdek Kat jan 12, 2018 VIDEO: Documentaire over de tragische dood van zeezeiler Hans Horrevoets

Hans Horrevoets, de ervaren zeiler van de ABN Amro, slaat tijdens een zware storm op de Atlantische Oceaan overboord. Het ongeluk gebeurde tijdens de Volvo Ocean Race van 2006. In de documentaire onderaan dit bericht kunt u kijken naar een reconstructie die Andere Tijden Sport maakte van de fatale reis.

Kat

Volvo Ocean Race vloot langzaam uit de greep van Doldrums

1 week 2 dagen ago
Zeilen Een correspondent jan 11, 2018 Volvo Ocean Race vloot langzaam uit de greep van Doldrums

De Volvo Ocean Race vloot komt op donderdag 11 januari langzaam uit de greep van de Doldrums. De zeven boten op weg van Melbourne naar Hong Kong komen op deze negende dag van de vierde etappe weer vooruit. De tracker laat snelheden van tussen de 10,2 en 13,1 knopen zien. De top vijf vaart binnen 3,7 zeemijl van elkaar, aangevoerd door Vestas 11th Hour Racing. Het Nederlandse team AkzoNobel zeilt daar slechts 1 mijl achter, op gelijke hoogte met Dongfeng Race Team.

Een correspondent
Aangevinkt
2 uur 44 minuten ago
Abonneer op ClubRacer.be-feed