Aggregator

Decathlon Dover Strait Race: Wet, Windy and Wild

1 dag 2 uur ago
Zeilen Pit De Jonge mei 27, 2022 Decathlon Dover Strait Race: Wet, Windy and Wild

Het werd even stil in de zaal van de RNSYC toen op vrijdag meteoroloog Fritz Buyl de windvoorspelling toonde van wat de zeilers de volgende dag te wachten stond. Zuidwest tot 30 knopen. Misschien ook meer. Een duidelijk piek in de namiddag. Niet iedereen zal dan op de ruimere koers van de baan zeilen, dwars over de Traffic Lines. Met een snel rondje handen opsteken van alle schippers besliste driekwart dat er ondanks de beloofde windstoten en de verwachte steile golfslag toch zou gestart worden.

Pit De Jonge

VIDEO: Volg binnenkort The Tall Ships Races vanop de Morgenster met Sveva en Tabitha

1 dag 8 uur ago
Ontdek Kat mei 27, 2022 VIDEO: Volg binnenkort The Tall Ships Races vanop de Morgenster met Sveva en Tabitha

Mogen we jullie alvast voorstellen aan Sveva en Tabitha, twee jonge, enthousiaste veulens gebeten door het zeilvirus en met veel goesting om hun ervaringen met ons te delen. Zij gaan voor ons de Tall Ships Races volgen vanop de Morgenster vanwaar zij als beginnende zeilers verslag zullen uitbrengen over hun ervaringen. 

Kat

Decathlon Dover Strait Race: pittige tocht naar Ramsgate

1 dag 9 uur ago
Ontdek Een correspondent mei 27, 2022 Decathlon Dover Strait Race: pittige tocht naar Ramsgate

Hemelvaartsdag, dan wordt er naar Engeland gevaren. In wedstrijdverband kon dat dit jaar onder andere met de ONZK: de Decathlon Dover Strait Race. Net iets meer dan 35 schepen hadden zich ingeschreven en bij de briefing op donderdagochtend was al duidelijk dat het best eens een pittige tocht zou kunnen worden. Wind tegen, stroom tegen en bij de start al 17 knopen wind: de ongereefden waren op de vingers van één hand te tellen. 

Een correspondent

49erFX zeilsters Odile van Aanholt en Annette Duetz samen verder

2 dagen 4 uur ago
Ontdek Watersportverbond mei 26, 2022 49erFX zeilsters Odile van Aanholt en Annette Duetz samen verder

Met nog iets meer dan twee jaar te gaan tot de Olympische Spelen van Parijs 2024 hebben zeilsters Odile van Aanholt en Annette Duetz besloten samen verder te gaan. Annette Duetz pakte in 2021 met Annemiek Bekkering de bronzen olympische medaille in Tokio in de 49erFX. Odile van Aanholt werd in dezelfde skiffboot, niet veel later dat jaar in Oman, wereldkampioen samen met Elise de Ruijter.

Watersportverbond

Antwerpen telt af naar The Tall Ships Races

2 dagen 9 uur ago
Ontdek Ice mei 26, 2022 Antwerpen telt af naar The Tall Ships Races

Van vrijdag 22 tot maandag 25 juli meren 43 van de prachtigste zeilschepen ter wereld aan in Antwerpen voor The Tall Ships Races, een organisatie van stad Antwerpen en Port of Antwerp-Bruges in samenwerking met Balthazar Events en tal van sponsors en partners. De voorbereidingen voor deze spectaculaire zeilwedstrijd, waarvan de 2de etappe dit keer vanuit Antwerpen naar Aalborg in Denemarken gaat, zijn volop aan de gang. Ook heel wat Belgische trainees, verenigd in de Antwerp Crew, zijn vol ongeduld aan het aftellen naar de komst van de Tall Ships.

Ice

Nicholas Heiner zet zinnen op SailGP

3 dagen 3 uur ago
Ontdek Ice mei 25, 2022 Nicholas Heiner zet zinnen op SailGP

Team Allianz zeiler Nicholas Heiner, die in 2021 namens Nederland nog vierde werd op de Olympische Spelen van Tokio in de Finn-klasse, stopt met olympisch zeilen. De zeiler uit Enkhuizen vervolgt zijn sportieve carrière in de foilende Moth Class. Deze keuze sluit aan bij zijn ambitie om met Nederland deel te nemen aan de SailGP, het succesvolle internationale circuit met foilende catamarans van rond de 15 meter.

Ice

Janssen De Jong Groep eerste partner Sailing Team Nextgen voor The Ocean Race

1 week 2 dagen ago
Zeilen Een correspondent mei 19, 2022 Janssen De Jong Groep eerste partner Sailing Team Nextgen voor The Ocean Race

Janssen de Jong Groep verbindt zich vanaf vandaag aan de campagne van Sailing Team NEXTGEN voor The Ocean Race 2022-2023. De bouwgroep legt daarmee het fundament voor de Nederlandse deelname aan de komende editie van ’s werelds zwaarste en meest prestigieuze zeilwedstrijd rond de wereld.

Een correspondent

Klasse 30 One Design: Hier is hij dan! Je kan de betaalbare en leuke 'missing link' bestellen

1 week 3 dagen ago
Techniek Kat mei 18, 2022 Klasse 30 One Design: Hier is hij dan! Je kan de betaalbare en leuke 'missing link' bestellen

Geweldig nieuws voor de Class 30, die bedacht en ontworpen werd door VPLP, dankzij een gezamenlijk initiatief van Union Nationale pour la Course au Large (Frankrijk), de Royal Ocean Racing Club (UK) en de Storm Trysail Club (USA). Deze boot zou de voorkeurskeuze moeten worden als introductieschip maar ook bijvoorbeeld voor trainingen die vooraf gaan aan offshore races en voor het One-Design racen. Het is de bedoeling dat de boot aan het eind van het jaar haar debuut zal maken met als doel deelnemen aan de Paasraces van 2023 in Frankrijk en Engeland. 

Kat

Geen kampioen NK-sprint Regenbogen door gebrek aan wind

1 week 4 dagen ago
Ontdek Een correspondent mei 17, 2022 Geen kampioen NK-sprint Regenbogen door gebrek aan wind

Na het zinderende slot van het eerste NK -Sprint bij de Regenbogen in 2021 werd vol verwachting uitkeken naar de tweede editie, die afgelopen weekend 14 & 15 mei weer door de KWVL, onder auspiciën van de klasse-organisatie, werd gehouden. Helaas was de wind niet van de partij, waardoor de wedstrijden uitgesteld werden. 

Een correspondent

European Championship Masters Snipe met twaalf Belgische teams en derde plaats

2 weken 3 dagen ago
Ontdek Kat mei 11, 2022 European Championship Masters Snipe met twaalf Belgische teams en derde plaats

De European Championship Masters Snipe ging door in Valencia van 28 april tot en met 1 mei. Er deden 104 boten mee uit 14 landen. Twaalf Belgische teams zakten af naar het zuiden om deel te nemen. In de "age group" Apprentice Masters werden Jan Peeters en Nathalie Janssens knap derde. Vader en zoon Herman en Daan Vandormael werden in de age group "Masters" eveneens derde. Zij werden 12de overall. 

 

Kat

Koninklijke Watersport Vereeniging Loosdrecht: wedstrijdprogramma van 2022

2 weken 4 dagen ago
Ontdek Een correspondent mei 10, 2022 Koninklijke Watersport Vereeniging Loosdrecht: wedstrijdprogramma van 2022

De afgelopen twee jaar lagen de activiteiten van Neerlands grootste watersportvereniging wel niet geheel stil, maar de KWVL draaide wat haar activiteiten en de wedstrijden betreft op minder dan halve kracht. De coronacrisis lijkt gelukkig achter ons te liggen en het komende seizoen ziet er veelbelovend uit. Het seizoen is goed van start gegaan met de traditionele Internationale Easter Regatta. Ook wat betreft de verdere activiteiten van de Vereeniging in Loosdrecht belooft het een bijzonder jaar te worden.

Een correspondent