Aggregator

CLARISSE CRÉMER gaat opnieuw in zee met BANQUE POPULAIRE in Vendée Globe van 2024

13 uur 27 minuten ago
Ontdek Kat okt 19, 2021 CLARISSE CRÉMER gaat opnieuw in zee met BANQUE POPULAIRE in Vendée Globe van 2024

Na een zeer succesvolle editie in 2020, die beloond werd met een knappe 12de plaats voor de de jonge zeilster tijdens haar eerste reis rond de wereld, zetten Banque Populaire en Clarisse Crémer hun avontuur voort. De ambitie is om met een draagvleugelboot van de 2020 generatie de Vendée Globe van 2024 te zeilen en een nog beter resultaat neer te zetten. 

Kat

Wie kent haar nog? Beroemdste zeiljacht ooit wordt in ere hersteld

17 uur 35 minuten ago
Ontdek Kat okt 19, 2021 Wie kent haar nog? Beroemdste zeiljacht ooit wordt in ere hersteld

De New York Harbor Sailing Foundation is van plan om Amerika's beroemdste zeiljacht te restaureren. Het zeiljacht werd in juni 2021 naar een werf gesleept zodat haar herstelling kan beginnen. The Stars & Stripes won in 1987 dankzij Dennis Conner de spannendste America’s Cup ooit. Het was tegelijkertijd één van de grootste comebacks in de zeilsportgeschiedenis. 

Kat

Team Motions wint wereldkampioenschap Swan 45

1 dag 17 uur ago
Zeilen Kat okt 18, 2021 Team Motions wint wereldkampioenschap Swan 45

Swan heeft de winnaars gekroond in de vier klassen van de Swan One Design Worlds na een week die gekenmerkt werd door uitdagende omstandigheden. De triomferende eigenaars en bemanningen mogen zich de beste ter wereld noemen na hun strijd om de top van het klassement in St Tropez. In de Swan 45 klasse behield de wereldkampioen van vorig jaar, de Nederlandse Motions, zijn titel. 

Kat

Allianz Regatta naar Almere als onderdeel van Dutch Water Week

6 dagen 16 uur ago
Ontdek Een correspondent okt 13, 2021 Allianz Regatta naar Almere als onderdeel van Dutch Water Week

Vanaf 2022 wordt de Allianz Regatta gevaren vanuit Almere in de zuidelijke kom van het IJsselmeer/Markermeer. Het evenement vindt volgend jaar plaats van 27 mei tot en met 5 juni. De beste zeilers ter wereld strijden in de World Cup, onderdeel van de Hempel World Cup Series, in de tien olympische klassen inclusief het nieuwe kitefoilen en windfoilen. De ambitie is om de week van het evenement uit te laten groeien tot de Dutch Water Week, waar watersport in al zijn pluriformiteit  samenkomt.
 

Een correspondent

LÉANDRE DE SCHRYNMAKERS (BEL) "15de plaats en scenario waar we niet op hadden gerekend”

1 week 2 dagen ago
Zeilen Kat okt 10, 2021 LÉANDRE DE SCHRYNMAKERS (BEL) "15de plaats en scenario waar we niet op hadden gerekend”

Léandre de Schrynmakers, schipper van de serieboot DRAGO (906) heeft op zaterdag 9 oktober om 0h38'40" (UTC) als 15 deelnemer de finishlijn van de eerste etappe van de 23e editie van de Mini Transat EuroChef overschreden. De zeiler deed er 11 dagen, 20 uur, 8 minuten en 40 seconden over om het 1.350 mijl lange traject tussen Les Sables d'Olonne en Santa Cruz de La Palma af te leggen.

Kat

VUR Medemblik Regatta 2021 – verslag vanuit de kuip van Rosetta

1 week 6 dagen ago
Ontdek Een correspondent okt 06, 2021 VUR Medemblik Regatta 2021 – verslag vanuit de kuip van Rosetta

Afgelopen weekend heeft Rosetta de VUR Medemblik Regatta gevaren in ORC1/2/3. Voor ons de traditionele afsluiter van het zomerseizoen waarna we het winterseizoen openen met de eerste IJspegel Trophy races op 17 oktober vanuit Scheveningen. De VUR regatta’s zijn aangemerkt als hoofdevenement vandaar dat ze drie dagen duren (vrijdag t/m zondag) met 9 geplande up/down wedstrijden en altijd een gezellige feestmiddag/avond op zaterdag.

Een correspondent

Staart van Mini-Transat moest schuilen voor wind en walvissen

2 weken ago
Zeilen Kat okt 05, 2021 Staart van Mini-Transat moest schuilen voor wind en walvissen

Terwijl het grootste deel van de vloot van 90 boten die deelnemen aan de Mini Transat 2021 ondertussen Portugal gepasseerd zijn en goed op weg zijn naar hun geplande tussenstop op de Canarische Eilanden, hebben sommige vaartuigen in de vloot zwaar te lijden gehad van extreme weersomstandigheden en aanvallen van walvissen voor de kust van Noordwest-Spanje. Ze werden gedwongen beschutting en veiligheid te zoeken in de dichtstbijzijnde havens.

Kat

Tanguy Bouroullec winnaar eerste etappe van de 23e editie van de Mini Transat EuroChef

2 weken 1 dag ago
Zeilen Kat okt 04, 2021 Tanguy Bouroullec winnaar eerste etappe van de 23e editie van de Mini Transat EuroChef

Op maandag 4 oktober om 17.42 uur zeilde Tanguy Bouroullec als eerste over de finish van de eerste etappe van de 23e editie van de Mini Transat EuroChef in de Protoklasse. De schipper van Tollec MP / Pogo won na een waanzinnige race waarin de vier leiders na de Golf van Biskaje al eersten uitliepen op de vloot. 
 

Kat

INEOS Britannia, de Challenger of Record voor de 37e America's Cup, kondigt hun kernteam aan.

2 weken 1 dag ago
Techniek Kat okt 04, 2021 INEOS Britannia, de Challenger of Record voor de 37e America's Cup, kondigt hun kernteam aan.

Het ontwerpteam van INEOS Britannia zal het beste van de America's Cup en de Formule 1 samenbrengen. Het team is gevestigd in Brackley, de thuisbasis van het Mercedes-AMG Petronas F1 Team. James Allison zal als Chief Technical Officer van het Mercedes-AMG Petronas F1 Team en INEOS Britannia de technische op zich nemen voor de Britse America's Cup-uitdaging.

Kat

EK Laser van 4 tot 9 oktober in Varna Bulgarije

2 weken 1 dag ago
Zeilen Een correspondent okt 04, 2021 EK Laser van 4 tot 9 oktober in Varna Bulgarije

Ook dit najaar kent de zeilsport weer een aantal grote toernooien. Over een maand start het WK Laser in Barcelona en vanaf vandaag tot en met 9 oktober het EK Laser 2021 in Varna Bulgarije. Voor de sporters die zich niet geplaatst hebben voor de Olympische Spelen, is dit hét moment om te beginnen met het verschil te maken op weg naar Parijs 2024. Voor alle duidelijkheid, Parijs 2024 wordt gezeild in Marseille. 

Een correspondent