Aggregator

Winterserie 2022/2023 Drimmelen gaat van start

1 dag 2 uur ago
Ontdek Een correspondent okt 05, 2022 Winterserie 2022/2023 Drimmelen gaat van start

Op zondag 6 november 2022 zal de 46e winterserie in Drimmelen weer van start gaan. Nieuw is dat er ook een ORC Double Handed Klasse gevaren kan worden voor de sportieve teams onder de zeilers.  Echter net zoveel plezier beleven de winterzeilers met hun cruisers in de SW-klassen. Het is nog mogelijk om in te schrijven voor dit toegankelijke en gezellige evenement, tevens zijn voordelige winterplekken beschikbaar voor de deelnemers aan deze winterserie.

Een correspondent

Route du Rhum 2022: Rhum Multi en Rhum Mono vloten doen geschiedenis herleven

1 dag 19 uur ago
Zeilen Kat okt 04, 2022 Route du Rhum 2022: Rhum Multi en Rhum Mono vloten doen geschiedenis herleven

De 30 schippers in de categorieën Rhum Mono en Rhum Multi die zullen deelnemen aan de Route du Rhum 2022 met bestemming Guadeloupe, bereiden zich voor op het beroemde soloparcours over de Atlantische Oceaan. Het is in deze kernklassen dat de echte avonturiers en ook de amateur soloschippers zitten. De strijd om de overwinning belooft hevig te worden. Deze zeilboten staan dan ook het dichtst bij de oorsprong van de race. 

Kat

Frostbite Cup bijna van start met steady aantal J/80’s

1 dag 22 uur ago
Zeilen Een correspondent okt 04, 2022 Frostbite Cup bijna van start met steady aantal J/80’s

De mooiste tijd van het jaar breekt weer aan. Voor de J/80 klasse gaat het dan niet over de feestdagen, maar wel over de Frostbite Cup. Al jaren hét evenement waar de voltallige vloot uit de Benelux aan meedoet. Aanstaande zondag, 9 oktober 2022, wordt de jacht op de cup weer geopend. Met een immer sterk veld krijgt de winnaar van vorig jaar - team nJord - er een flinke kluif aan om de titel te prolongeren.

 

Een correspondent

Route du Rhum 2022: aftellen naar 6 november

1 week 2 dagen ago
Zeilen Kat sep 26, 2022 Route du Rhum 2022: aftellen naar 6 november

In de 44-jarige geschiedenis hebben nog nooit zoveel schippers deelgenomen aan de Route du Rhum met Bestemming Guadeloupe. Voor de 12de editie van de meest mythische transatlantische race vertrekken 138 solozeilers vanuit Saint Malo naar Guadeloupe. Het is nu aftellen naar deze langverwachte editie, die op 6 november om 13:02 uur van start gaat in Saint-Malo.

Kat

Huysman Antwerp Race 2022 - dé grootste Scheldeklassieker

2 weken ago
Ontdek Een correspondent sep 21, 2022 Huysman Antwerp Race 2022 - dé grootste Scheldeklassieker

De Antwerprace blijft één van de meest succesvolle wedstrijden in onze contreien. Op zaterdag 8 oktober zullen hopelijk weer heel wat deelnemers meedoen aan de tocht over de bochtige rivier richting Scheldekaaien in Antwerpen. Je kan deelnemen in verschillende categorIeën en de wedstrijd is ook het sluitstuk van het ONZK 2022. 

 

Een correspondent

Golden Globe Race: deelnemer loopt op de rotsen

2 weken 3 dagen ago
Ontdek Kat sep 19, 2022 Golden Globe Race: deelnemer loopt op de rotsen

Golden Globe Race. Op 18 september om 05.45 uur lokale tijd loopt Guy de Boer met "SPIRIT", zijn Tashiba 36 op de rotsen op 50 meter van het strand aan de noordkust van FUERTEVENTURA op de Canarische Eilanden. De Golden Globe Race, is een single-handed race zonder assistentie, GPS noch elektronica aan boord, en ging op 4 september van start vanuit Les Sables d'Olonne.

Kat

Indumar Open Noordzee Kampioenschap IRC in Oostende 

2 weken 3 dagen ago
Ontdek Pit De Jonge sep 18, 2022 Indumar Open Noordzee Kampioenschap IRC in Oostende 

Een overwinning in de Cowes Week, een deelname aan de Rolex Fastnet race, een Europese Titel in de IRC klasse tijdens het Breskens Sailing weekend, het succes van de woensdagavondwedstrijden en ponton clubraces aan onze kust… allemaal signalen dat  de Belgische IRC wedstrijdvloot een heel nieuwe adem heeft gevonden. Vandaar dat er met spanning uitgekeken wordt naar het Open Belgisch Kampioenschap IRC in het weekend van 24 en 25 september 22.

Pit De Jonge