Balearen

VIDEO: Brand aan land en (bijna) brand aan boord

Brand in de buurt van Cala Saona

We zeilen van het eiland Ibiza terug naar Formentera waar we een afspraak hebben met Maxim van Elvstrøm Sails. Na een gezellig etentje besluiten we om nog een paar dagen te blijven. We ankeren opnieuw in Cala Saona, dè ideale ankerplaats om te snorkelen, zwemmen en 's avonds lekker te dineren in één van de gezellige restaurantjes op het strand. Plots breekt er brand uit in de achterliggende bossen.

Het droevige verhaal van de Windekind uit Antwerpen

De Windekind uit Antwerpen

We bunkeren in San Antoni de Portmani en besluiten om nog een nacht te blijven liggen. We huren een auto om de stad Ibiza te verkennen. Met de boot is dat onmogelijk want er is geen plaats in de jachthaven tijdens het hoogseizoen. Na een rit van ongeveer een half uur bereiken we de stad. We bezoeken eerst, zoals altijd, de jachthaven. We wandelen langs de steigers van de Real Club Nautico de Ibiza en plots krijg ik een schip in de gaten dat ik ken. De Windekind. 

Een vuurtoren zonder wachters

Illa sa Conillera

Illa sa Conillera is een eilandje op ongeveer drie mijl van San Antoni de Portmani en maakt deel uit van het natuurgebied en vogelreservaat op Ibiza. We ankeren in een beschutte baai aan de Oostkant van het eiland. Het is behoorlijke ankergrond al moet je wel goed mikken om het beschermde zeegras te vermijden (ankeren op het zeegras kan je een boete opleveren van een paar duizend euro). Er staat een oude vuurtoren op het eiland.

Ibiza, Ensenada de la Canal, playa de Mitjorn: Hoe lelijker, hoe bloter

Entertainment op Playa de Mitjorn

Ibiza heeft een ander karakter dan Formentera. Het is bergachtig en heeft rotsachtige kusten met diepe cala’s en kleine strandjes. We reserveren een mooring in Ensenada de la Canal, dicht bij Formentera en vlakbij de stad Ibiza. Ensenada de la Canal ligt aan een langgerekt wit strand (Playa de Mitjorn) en vlakbij een duinengebied. Het strand is een euh...belevenis.