Nautix antifouling vergelijkingstest

antifouling test

Fundamenteel lui zijn wij en daar zijn wij niet beschaamd over. Wat betreft onderwaterschepen schuren en antifouling schilderen zijn wij zelfs vreselijk, om niet te zeggen degoutant indolent. Wij neigen waarempel naar chronische vermoeidheid, enkel en alleen door er nog maar aan te dènken dat de onderkant van ons zondagskind wèèral “gedaan” moet worden.

Langs de andere kant zijn we ontzettend difficiel wat de performantie van ons schip betreft. Sterker nog, op dat vlak is geen moeite ons teveel. We zouden bijvoorbeeld het handvat van onze tandenborstels afzagen om toch maar gewicht te besparen. Een mooi, egaal en proper onderwaterschip is dus een absolute minimumvereiste.

Probleem: Hoe lossen we deze discrepantie op?
Vraag: Bestaat er een aangroei werende verf die lang werkt, super efficiënt is en totaal geen onderhoud nodig heeft? Antwoord: ja, Nautix A88 antifouling.

In het boekje staat:
“De Nautix A88 antifouling heeft de sterkste formule tegen aangroei. Nautix A88 is een premium antifouling en wordt vooral toegepast op zeiljachten en motorboten in warmere wateren of voor trans-Atlantische overtochten. Het zeer breed spectrum van biocides maakt deze antifouling ook zeer geschikt voor onze Noordzee wateren en maakt bovendien gebruik van CLR technologie (gecontroleerde uitloging) waardoor deze een zeer langdurige bescherming biedt tegen aangroei. Nautix A88 antifouling is enkel voor eigenaars waarvoor alleen het beste goed genoeg kan zijn.”

Jaja. Die wonderverf kost echter € 283,00 voor 2,5 liter. Onze Swan 44 heeft voor 2 lagen 10 liter antifouling nodig. Voor ons schip zijn we dus al snel € 1132 kwijt. Wablief!

Er zitten tegenwoordig wel meer loze praatjes en maaksels in onze dolgedraaide consumptie maatschappij. Als het dan tòch gaat over producten die wij al snel in verband brengen met afvalbergen, milieuvervuiling en, niet onbelangrijk, onze portemonnee, willen we er wél het fijne van weten. Buiten fundamenteel lui, inconsequent en moeilijk zijn wij nu eenmaal ook vrij kritisch van aard. Bovendien is tegenwoordig alles perceptie en de zak is heden ten dage belangrijker dan de kat die erin zit.

We besluiten dus om de moderne marktwichelaars te slim af te zijn en de helft van ons onderwaterschip te schilderen met Nautix A88 antifouling en de andere helft met de spotgoedkope Nautix Performer antifouling. Met alle Chineze mor ni met den deze dachten we triomfantelijk toen we onze boot dit voorjaar in het water lieten. Ghegheghe…

Na het bekijken van bovenstaande foto’s hebben we dit najaar dan toch maar besloten om volgend seizoen de andere helft ook in de Nautix A88 antifouling te zetten.

En misschien moeten we dit trucje ook eens met International proberen? Allez, voor de helft dan toch…

Nautix antifouling is in Europa gemakkelijk verkrijgbaar via de online watersportwinkel BoatMonkey.

Deel ons bericht als je het leuk vindt:

Reacties