Cherbourg – Dover

Kathleen Rutten

We vertrekken in Cherbourg om 9:00 en hebben volop de tij mee. We besluiten al snel om onze koerst te verleggen van Dieppe naar Dover. Op die manier kunnen we halve wind varen en liggen we niet pal voor de wind te hotsen en te knotsen. Bovendien zijn we dit jaar nog niet in Engeland geweest (de Kanaaleilanden niet meegerekend natuurlijk). Het lijkt ons een leuke afsluiter om het kasteel van Dover nog eens te gaan bekijken.

Het is schitterend, nee werkelijk fenomenaal zeilweer. Stralende zon en een ZW 6. We blijven maar tij mee hebben. Urenlang doen we 10 à 11 knopen SOG. Rond 16:00 krijgen we Beachy Head in zicht. In recordtempo hebben we het Kanaal overgestoken.

Onderweg horen we een Mayday. Het zeiljacht Manana heeft zijn mast verloren op nog geen 50 zeemijl ten westen van ons. Blijkbaar zijn er gewonden aan boord. We zijn onder de indruk van de snelle en professionele aanpak van de Engelse kustwacht. Op 27 minuten na de eerste oproep is de Lifeboat al ter plaatse. Van overal komen oproepen met aanbiedingen tot hulpverlening van in de buurt liggende schepen.

Als het donker wordt valt langzaam ook de wind weg. Vanaf Eastbourne gaat het op motor naar Dover. Nu ja, we hebben toch 12 uur lang heerlijk gezeild. Om 3:00 lopen we Dover binnen. In de binnenhaven liggen twee bekenden. Mike De Bruyn van Pink Sails met zijn gezin en Fred en Babs van de Cerize II. Het wordt een dag vol gezellige babbels en stoere verhalen, en dan is er nog het bezoek aan Henry II natuurlijk.

Van Dover is het nog maar een peulenschil naar Breskens. Deze heerlijke vakantie zit er dus bijna op.

Deel ons bericht als je het leuk vindt:

Reacties