Caledonisch Kanaal

Caledonisch Kanaal

De weg naar het Caledonisch kanaal is nog steeds mooi maar ook spannend. We krijgen tot 25 knopen wind (true) én een aantal interessante stromingen (8 knopen). Vooral in de nauwtes (de verbindingen) tussen de loggen kan verdraaid veel tij staan. Ook in tour-modus houdt de “wedstrijdbug” ons nog gegijzeld. We weten ondertussen dat al die zogenaamde tourzeilers zich meten aan elk jacht dat dezelfde koers vaart om er daarna op de stijger over op te scheppen. Wij halen ongeveer iedereen in die samen met ons vertrekt. Yeehah! God, we’re good…

Gisterenavond laat aangekomen in Fort William. Geen fort te zien. Wij dachten een aantal destroyers, vliegdekschepen en duikboten te zien of toch minstens de keur van de Royal Navy maar niks van dat. Het lijkt wel de Moezelstreek. Overal chaletjes, kerstverlichting aan één of andere kerk (ja écht!) en neem ik daar in de verte geen man in lederhosen waar? De sneeuw blijft vooralsnog uit al maakt Schotland vanaf vandaag zijn naam waar. Regen, regen, regen. We werden twee weken geleden al gewaarschuwd: vanaf half augustus begint hier de herfst. We vergeten dikwijls hoe noordelijk we hier al zitten. (In Loch Oriboll was het maar 3 uur ècht donker)

Deel ons bericht als je het leuk vindt:

Reacties