Kyle Rhea

Kyle Rhea

De Kyle is ni normaal. Tegen 11 knopen sjeezen we erdoor. De boeg trekt van links naar rechts, rondom ons allemaal draaikolken. Vreemde toestanden. Net vòòr Kyle Rhea tij mee (0,5 knoop), in Kyle Rhea, plots en onaangekondigd 8 knopen stroom (een échte stroomversnelling) net na Kyle Rhea tij tegen (1 knoop). Het juiste moment afwachten om te passeren. Let wel: een immens verschil tussen spring en neap.

Het landschap is maar zusenzo, niets om over naar huis te schrijven. Het lijkt wat op de afvaart van de Maas met de stroomversnellingen van de Ourthe. Doet mij eraan denken: het ìs zinnig om een kajak mee te nemen als je naar Schotland gaat. Na Kyle Rhea terug de natuurpracht die we ondertussen gewoon zijn. Skye doet zijn naam alle eer aan (zie foto).

Deel ons bericht als je het leuk vindt:

Reacties