Badcall Bay

Badcall Bay
Badcall Bay
Kwal
Kwal

Een twaalftal zeemijl ten zuiden van Loch Laxford ligt Badcall Bay. Een lieflijk baaitje omgeven door rotseilandjes die de ankerplaats zeer beschut maakt voor alle windrichtingen. We vertrokken in Loch Laxford met een milde maar kille bries die een leuke zeiltocht beloofde. Op zee is het echter windstil en warm. Op motor verder dus.

Onderweg passeren we Handa Island met indrukwekkende, dramatisch hoge kliffen die 120 meter naar beneden duiken. Ook hier weer veel ‘wildlife” . Ik zit op het balkon gefascineerd te kijken naar kwallen in alle formaten, kleuren en soorten. Exemplaren met een diameter van 50 cm (ja écht) zijn geen uitzondering. Ze dragen prachtige baljurken met sluiers die meters achter hen aanslepen. Sommige zijn zelfs verlicht. Gracieus en statig zweven ze door het kristalheldere water de romp van de RepoMan voorbij. Ik geef er de voorkeur aan om ze van bovenaf te bekijken en bedenk dat mode ontwerpers hier een bron van inspiratie aan missen.

Badcall Bay is mooi, typisch Schots. Berglandschap, kleine witte huisjes met rokende schouwtjes, een rode vissersboot in de baai, stilte…We gaan aan een mooring liggen omdat onze ankerlier het laat afweten (er liggen er twee). Het werkschip van de fishfarm iets verderop neemt galant de andere boei en doet vriendelijk teken dat we mogen blijven. Leuke jongens die Schotten al heb ik die van “no rules, great scotch” nog niet gezien.

Deel ons bericht als je het leuk vindt:

Reacties