Loch Laxford

Loch Laxford
Loch Laxford
Ovni
Loch Laxford

We hielden het snel voor bekeken in Kinlochbervie. Na een wandeling in de regen (waarschijnlijk de severe gale) en een babbel met de eigenaars van twee andere jachten kregen we de raad om een kijkje te gaan nemen in Loch Laxford. Dit hadden we ook al gehoord in Peterhead.

Loch Laxford is een indrukwekkend natuurgebied. Zeevogels, dolfijnen en zeehonden zijn er baas, voor ons geldt een gedoogbeleid. Wij gingen voor anker tussen twee heuvelruggen en werden ’s nachts wakker van de stilte. De maan scheen op het spiegelgladde wateroppervlak en je zag de heuvelcontouren prachtig uitgelicht en perfect weerkaatst in de kille stralen…

Ja, ik weet het, het is erover, maar ik heb zelden zoiets moois gezien. Jammer dat we de technische mogelijkheden niet hebben om dit beeld vast te leggen. Ik blijf hier maar foto’s trekken… ’s morgens is het ook nog mooi.

Deel ons bericht als je het leuk vindt:

Reacties