Nieuwe RVS raamlijsten en ramen

RVS raamlijsten en ramen

Nog een project op onze refit lijst was nieuwe Acrylaat ramen en RVS raamlijsten plaatsen. Het oude oude acrylaat had haar doorzichtigheid na meer dan 40 jaar volledig verloren en de originele raamlijsten uit polyester hadden zijn beste tijd ook gehad.

Voor de nieuwe Acrylaat ramen gingen we ten raden bij Imatex in Schoten. Zij adviseerden ons om Limacryl te gebruiken, krasvast en UV bestendig vertelde ze ons.

Omdat we de top sides van onze Swan 44 van een nieuwe witte laklagen voorzien werd (3 lagen Double Coat) konden ook goed aan de slag met de waterdichtheid. Alle oneffenheden werden geplamuurd en weg geschuurd waarna een mooi egaal vlak ontstaat om te kunnen lijmen met Sikaflex.

Nieuwe ramen

De nieuwe Acrylaat ramen worden eerst voorbereid met een speciale primer van Sikaflex voor een waterdichte lijmverbinding.

Acrylaat primer

Nieuwe Acrylaat ramen en RVS raamlijsten

Nieuwe ramen

Deel ons bericht als je het leuk vindt:

Reacties