Old man of Hoy, Orkneys

Old man of Hoy
Eddy Lekens
Orkney eilanden
Old man of Hoy

Wij vertrekken in Stromness bij dichte mist. Gelukkig klaart het op net als we “The old Man of Hoy” passeren. De “Old man of Hoy” is de grootste natuurlijke zeestaak van Groot Brittannië. Door zee erosie en wind werd de staak van het land afgesplitst. Oorspronkelijk waren er twee maar één van hen werd in een enorme storm letterlijk weggespoeld. Volgens geologen is op een dag ook deze “old man” gedoemd om in zee te storten.

Toch wordt hij tijdens de zomer regelmatig beklommen. Mij niet gezien, volgens mij stort ie net dàn in.

We varen vlak onder de kust en worden plots aangevallen door de skua. Deze vranke boeven zijn voor de duivel niet bang en komen nieuwsgierig poolshoogte nemen. De snel vliegende grote zeevogel beschermt fel zijn nest en omdat we te dicht in de buurt komen vliegen ze vlak boven onze hoofden. Instinctief duiken we weg, zo dicht komen ze.

Deel ons bericht als je het leuk vindt:

Reacties