Buiskap

Buiskap frame

Wij, wedstrijdzeilers in hard en nieren, dàchten er niet aan om een zeilboot uit te rusten met een buiskap maar...

Tijdens onze semi vakantie- en redactietocht vorig jaar hebben we toch een paar keer geopperd dat een buiskap comfortabel zou zijn tijdens de lange, koude, eenzame nachtwachten. Bovendien heeft een Swan 44 enkel een horizontaal luik wat wil zeggen dat het al eens binnenregent als het openstaat. De zomers in onze contreien zijn nu eenmaal niet overwegend droog. Bij deze hadden we genoeg argumenten verzameld om met een gerust geweten van onze principes af te stappen.

We namen contact op met de bekende Belgische buiskappen maker: Zeilmakerij Toussein. Deze levert hoog kwalitatieve producten af. Mijn ouders hebben er destijds nog één gehad. Voor Kat is het echter de eerste boot mèt een buiskap.

We kozen voor een buiskap met een RVS frame. Op de foto kan je zien dat het frame volledig op maat wordt gemaakt en dat men het sierlijke lijnenspel van de boot probeert te volgen. Het doek dat gebruikt wordt komt van de fabrikant Sunbrella. Dit doek zal ook gebruikt worden voor het zeilhuik, zo blijft alles conform.

Meer nieuws over de productie volgt. Tegen begin juni zou alles af zijn.

Deel ons bericht als je het leuk vindt:

Reacties