ClubRacer.be

Breskens Sailing Weekend wordt ode aan overleden zeilers van de Capella

1 dag 4 uur ago
Zeilen Ice jul 21, 2017 Breskens Sailing Weekend wordt ode aan overleden zeilers van de Capella

Breskens verloor twee vooraanstaande wedstrijdzeilers en voortrekkers van het wedstrijdzeilen: Frans Maas en Freddy Franssens. Afgelopen week werd ook het lichaam van Hannes Goegebeur gevonden die eerder als vermist werd opgegeven. Hannes was een jong aanstormend zeiltalent met focus op het wedstrijdzeilen. Ondanks deze enorme slag wordt er in Breskens met meer energie dan ooit gewerkt aan de organisatie van het Breskens Sailing Weekend.

Ice

Sailing Team NL 6de op wereldkampioenschap M32 zeilen

6 dagen 2 uur ago
Zeilen Een correspondent jul 16, 2017 Sailing Team NL 6de op wereldkampioenschap M32 zeilen

Sailing Team NL finisht op een zesde plaats tijdens het Wereldkampioenschap M32 in Marstrand, Zweden. Een gewelde prestatie voor het team, bestaand uit Pieter-Jan Postma, Gerwin Jansen, Joan Navarro, Thijs Visser en Ian Andrewes. Marstrand is heel gastvrij geweest en kende geweldige weersomstandigheden. Het team heeft hier hard gewerkt om op deze plek te komen.

Een correspondent

Nederlandse zeilsters grijpen naast medailles WK 470 zeilen

1 week ago
Zeilen Een correspondent jul 15, 2017 Nederlandse zeilsters grijpen naast medailles WK 470 zeilen

Een lastige dag voor de 470-zeilsters van Team Delta Lloyd. In de loop van de middag mogen de zeilsters het water op voor hun medalrace. Er staat niet veel wind, ongeveer 7 knopen. Afrodite Zegers en Anneloes van Veen maken nog kans op het zilver of het brons en zijn van plan om hard te vechten voor een medaille.

Een correspondent

Gratis zeilles voor de jeugd tijdens WK Splash Lelystad

1 week 1 dag ago
Ontdek Een correspondent jul 14, 2017 Gratis zeilles voor de jeugd tijdens WK Splash Lelystad

Van zaterdag 22 tot en met maandag 24 juli meert rondreizend watersportevenement Optimist on Tour aan in de Bataviahaven in Lelystad tijdens het WK Splash. Onder begeleiding van gecertificeerde instructeurs leren de kinderen zeilen in een Optimist, kanovaren en suppen.  Op deze manier maakt Optimist on Tour watersport toegankelijk voor alle kinderen in Nederland.

Een correspondent

WK 470: Nederlandse zeilsters Zegers en Van Veen klimmen in klassement

1 week 2 dagen ago
Zeilen Een correspondent jul 13, 2017 WK 470: Nederlandse zeilsters Zegers en Van Veen klimmen in klassement

Na een moeizame eerste helft van het WK 470 zeilen voor de Nederlandse zeilsters Afrodite Zegers en Anneloes van Veen, lijkt het duo haar draai weer wat meer gevonden te hebben. In het Griekse Thessaloniki hebben de dames een aantal stappen omhoog kunnen nemen in het overall klassement en staan nu op de zesde plek overall, met 46 punten.

Een correspondent

Nieuwpoortweek lokt grote internationale vloot

2 weken 1 dag ago
Zeilen Een correspondent jul 07, 2017 Nieuwpoortweek lokt grote internationale vloot

Van 1 tot 5 juli werd de internationale Nieuwpoortweek gezeild voor de kust van Nieuwpoort. Op 2 wedstrijdbanen gaven meer dan 200 zeilers uit een tiental landen het beste van zichzelf. Ook de Noordzee liet zijn diversiteit ontdekken met een stormachtig weekend met erg grote golven, licht weer tijdens de laatste dagen en perfect zeilweer met wind tot 20 knopen op maandag.

Een correspondent
Aangevinkt
49 secondes ago
Abonneer op ClubRacer.be-feed