Loch Eriboll

Loch Eriboll
Loch Eriboll
Loch Eriboll
Loch Eriboll
Loch Eriboll
Loch Eriboll
Loch Eriboll
RepoMan in Loch Eriboll

De Noordkust van Schotland is ruig. We komen geen zeiljachten meer tegen tijdens onze ongeveer 50 mijl durende tocht van de Orkney eilanden naar Loch Eriboll. Onderweg veel mistbanken en afwisselende winden. Het weer is zeer veranderlijk. Soms varen we met 20 knopen ruime wind in de zon én de mist, soms valt de wind plots weg om vervolgens 180° te draaien onder een onheilspellende loodgrijze hemel waar vervolgens alleen maar regen uitvalt.

s’ Avonds varen we onder een dramatische zonsondergang Loch Eriboll binnen.De natuurpracht is nauwelijks te beschrijven. Ik ga het dan ook niet doen en laat de foto voor zich spreken. We gaan voor anker in een lieflijk baaitje, goed beschut tegen alles waar Noord in zit.

Er ligt één mooring, oud en verroest. Hij ziet er niet erg trustworthy uit dus gaan we gewoon voor anker. s’ Nachts blijkt ons anker toch ook niet zo trustworthy, als we het ophalen hangt er een bos zeewier aan. Het ankeralarm via de WAAS GPS is een handig ding. De mooring ligt nog op zijn plaats.

Deel ons bericht als je het leuk vindt:

Reacties